Selektor Albanije o žrebu za EP: "Nedostaju još samo Brazil i Argentina"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 04.12.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

Albanci upali u "grupu smrti".

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Fudbaleri Albanije će naredne godine u Nemačkoj po drugi put u istoriji igrati na Evropskom prvenstvu. Premijerni nastup imali su 2016. godine na šampionatu u Francuskoj.

Albanci su u kvalifikacijama na opšte iznenađenje osvojili grupu, ispred Češke i Poljske, i tako su na žrebu zauzeli mesto u drugom šeširu.

Na izvlačenju kuglica nisu imali sreće. Iz prvog šešira su dobili Španiju, a iz trećeg i četvrtog najjače moguće rivale - treću selekciju sveta Hrvatsku i aktuelnog šampiona Evrope Italiju.

Ova grupa C je ponela onaj famozni epitet "grupe smrti".

Albaniju sa klupe sjajno predvodi Brazilac Silvinjo, nekadašnji fudbaler Arsenala i Barselone, koji je imao simpatičan komentar na ovaj žreb:

"Nedostaju samo Brazil i Argentina", našalio se Silvinjo.

Kaže i da ne može da se žali.

"Za Albaniju bi svaki izbor bio pakao. Na Euru nema lakih protivnika. Dobili smo reprezentacije koje imaju ogromno iskustvo igranja na ovakvim turnirima. Za nas je to veliki izazov. Svi su protiv nas favoriti, ali bili su i Poljska i Češka. Radio sam u Italiji, živeo i igrao u Španiji. Poznajem oba fudbalska mentaliteta. Možda će mi pomoći da bolje pripremim ekipu", istakao je Silvinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke