Selektor Mađarske: "Dvojica Srba su među najboljima u Evropi na svojim pozicijama"

Autor: Mladen Heleta
sreda 06.09.2023.
23:18
Izvor: Sportske.net

Utakmica se igra sutra od 20.45 sati.

EPA-EFE/Laszlo Balogh
EPA-EFE/Laszlo Balogh

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije i Mađarske sutra će na stadionu Rajko Mitić u Beogradu odigrati jako važan meč u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dva tima pred ovaj duel imaju po sedam bodova iz po tri odigrana susreta i trenutno dele prvo mesto na tabeli. Crna Gora je na četiri boda, Bugarska ima dva, a Litvanija jedan bod. Na EURO će se plasirati dve najbolje ekipe u grupi.

Selektor Mađarske Marko Rosi sa puno poštovanja je na konferenciji za medije govorio o reprezentaciji Srbije.

"Mi ne znamo koji će biti dalji rezultati, ovo je veoma važan meč. Na papiru su bolji i jači nas, na kraju oni mogu biti prvi, a mi drugi. Naš cilj nije da pobedimo Srbiju, već da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Svako može i da pobedi i da izgubi. Tu smo da igramo, ali moramo znati da je Srbija", kazao je Italijan.

Govorio je i tome da li mu je bilo teško da spremi meč protiv Srbije, jer Mitrović i Sergej Milinković-Savić igraju u Saudijskoj Arabiji:

"Ne možemo da govorimo o Arabiji kao slabom takmičenju. Naročito sada. Mnogi igrači, veliki igrači su sada tamo. Idu ka većem nivou. Mislim da se geografija fudbala promenila, a njih dvojica su tamo jer su među najboljima u Evropi na svojim pozicijama. Tadić je prešao Fenerbahče, a ni Turska nije toliko jaka liga. Ako pogledamo poslednja tri gola koja je postigao Mitrović, to je bilo neverovatno", uhvatio se za glavu Rosi kada je govorio o golovima srpskog napadača.

Usledilo je pitanje i o Dominiku Soboslaju, momku koji je otišao u Liverpul.

"Kao što Srbija ima velike igrače, imamo i mi njega. Mi smo dve kompetitivne ekipa. Soboslaj je zvezda, to je istina. Počeo je da igra odlično u Liverpulu, a isto očekujemo od njega i ovde".

Miloš Kerkez je rođen u Srbiji, igra za Mađarsku i mnogi će gledati u njega upravo zbog toga.

"Pričali smo. On je miran i staložen. Moraće da kontroliše emocije. On igra u Premijer ligi, u psihološkom planu mislim i nadam se da to neće uticati na igru", završio je Rosi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke