Selektor Mađarske: "Srbija favorit, naši igrači spremni za iskorak!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.03.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Posebno je apostrofirao kapitena Dominika Soboslaja.

EPA-EFE/Laszlo Balogh
EPA-EFE/Laszlo Balogh

Povezane vesti

Reprezentacija Mađarske pobedom nad Buggarskom kod kuće od 3:0 započela je kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Mađari se nalaze u grupi G zajedno sa Srbijom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom, a prve dve selekcije izboriće plasman na završni turnir.

Iako je Mađarska izvučena iz prvog šešira, selektor ove reprezentacije Italijan Marko Rosi smatra da je Srbija prvi favorit u grupi G.

"Očigledno je da je Srbija favorit u grupi. Za nas je još rano. Utakmica koja će pokazati našu pravu ulogu u grupi će biti protiv Crne Gore u junu. Vidite i sami da su iznenađenja na svakom koraku. Kazahstan je od 0:2 došao do 3:2 protiv Danske. Nema lakih pobeda. Pogotovo u grupi kao što je naša", rekao je Rosi.

On smatra da Mađarska ima sjajnu generaciju fudbalera, od kojih su neki od njih spremni da nastupaju na najvišem nivou.

"Mađarska ima nekolicinu fudbalerima kojima ide jako dobro i koji su spremni za iskorak u karijerama. To su Roland Šalaj, Atila Salaj i Dominik Soboslaj. Ovaj poslednji, naš kapiten, već je spreman za neki od top klubova evropskog fudbala", jasan je Rosi.

Srbija i Mađarska će snage odmeriti 7. septembra u Beogradu, a trenutno im se daju najaveće šanse da iz grupe G izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke