Selektor Švajcarske: ''Razgovarali smo sa Džakom. On je pošten momak, potrebne su mu emocije i strast''

Autor: Darko Mitrović
subota 12.10.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Jakin očekuje da će njegov tim i treći put uzastopno izaći kao pobednik u duelu sa Srbijom.

EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Povezane vesti

Večeras od 20 časova i 45 minuta reprezentacije Srbije i Švajcarske sastaće se u Leskovcu, u okviru trećeg kola ''A'' divizije Lige nacija.

Prethodna dva susreta ove dve selekcije gledali smo na Svetskom prvenstvu 2018, a onda i na Mundijalu u Kataru četiri godine kasnije, a Švajcarska je oba puta izlazila kao pobednik u uzbudljivim okršajima koje su pratile i dodatne tenzije.

''Zaista se radujemo utakmici i želimo tri boda. Bile su to dve intenzivne i lude utakmice. Zašto ne i treći put?", konstatovao je Jakin juče u razgovoru sa novinarima po dolasku u Leskovac.

Selektor Švajcarske se požalio i na prehladu, ali ga to neće sprečiti da vodi svoj tim u večerašnjem meču.

Naravno, tema razgovora sa npvinarima bio je i Granit Džaka, najbolji švajcarski fudbaler, lider ekipe, koji je u prethodnim duelima sa Srbijom ostao upamćen i po provokativnim postupcima, a koje sada Švajcarci žele da izbegnu.

 ''Naravno, razgovarali smo sa Granitom. Potrebne su mu emocije i strast da bi postigao 100-postotni učinak. On je pošten momak'', poručio je Jakin i dodao da Džaka večeras ''neće preterati'' kao u Kopenhagenu protiv Danske kada je isključen posle jednog ''frustrirajueg'' prekršaja.

Što se sastava tiče, Jakin je za večeras najavio ''najboljih 11'', a od našeg selektora Stojkovića ne očekuje neka veća iznenađenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke