Selektor Tunisa grmi, igrači iz tuš kabine vraćeni na teren!?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.01.2022.
20:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Neverovatno.

EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti

Susret prvog kola Grupe F na Afričkom kupu nacija u kom je Mali pobedio Tunis sa 1:0, obeležile su katastrofalne greške zambijskog sudije Djanija Sikazvea koji je dva puta pre vremena svirao kraj utakmice.

Sikazve je tokom susreta imao niz propusta, a najveći je napravio u 85. minutu kada je označio kraj utakmice. Potom je, na sugestiju pomoćnika, odlučio da nastavi utakmicu, ali je i definitivno zaključio susret nekoliko sekundi pre isteka 90. minuta uprkos tome što su se u drugom poluvremenu izvodila dva jedanaesterca, nekoliko puta uključivao VAR, obavile izmene, crveni karton Tureu iz Malija…

Pola sata nakon isteka susreta činilo se kako će se odigrati sudijska nadoknada u trajanju od najmanje pet, šest minuta. Igrači Malija su se vratili na teren, ali Tunižani su ostali u svlačionici i po svemu sudeći pripremaju žalbu, prenela je HINA.

"Ovako nešto je nedopustivo. Sudija nam je oduzeo sedam, osam minuta. Njegova odluka je neobjašnjiva", rekao je selektor Tunisa Mohader Kebaier.

"Igrači su već bili pod tušem kada su nas pozvali da se vratimo na teren. Dugo sam trener, ali ovako nešto nikada nisam video. Čak se i četvrti sudija spremao da pokaže koliko će minuta nadoknade još biti, a onda se začuo zvižduk za kraj susreta", dodao je Mohader Kebaier.

Jedini pogodak postigao je Ibrahim Kone koji je u 48. minutu realizovao jedanaesterac. Tunižani su mogli osvojiti bod, ali je u 77. minutu udarac sa bele tačke Kazrija odbranio golman Malija Mounkoro.

Sikazveu je ovo peto afričko prvenstvo, učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 2018. i sudio finale Afričkog klupskog kupa.

Medjutim, ovo nije prvi put da je u središtu kontroverze. Tokom Kupa nacija 2019. "proslavio" se katastrofalnom arbitražom na utakmici Senegal - Alžir, a u novembru 2018. je suspendovan nakon utakmice afričke Lige šampiona u kojoj je sudio zbog "sumnje u korupciju". Zbog nedostatka dokaza, ova suspenzija je ukinuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke