Selta imala 0:2, a onda su Kanselo i Leva ubacili u treću, nestvaran preokret Barse od 81. do 89. minuta!

Autor: Milovan Longinov
subota 23.09.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Katalonsko čudo!

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone nakon dve ubedljive pobede po 5:0, večeras su posle neverovatnog preokreta u poslednjih 10 minuta nadoknadili 0:2 i pobedili Seltu - 3:2. 

Selta je u 76. minutu stekla dva gola prednosti, a onda je Levandovski u 81. i 86. minutu doneo izjednačenje, a Kanselo posle upisane asistencije, postigao gol za pobedu u 89! 

Ćavi Ernandes je izveo snažan sastav, ali je izostavio Alehandra Baldea i Gavija što je uticalo na smanjen intenzitet i to je tim Rafaela Beniteza iskoristio.

Selta je bila veoma opasna, očekivano posle kontri, a u 19. minutu gosti su poveli kada je Larsen prihvatio loptu na levom boku i pogodio dalji ugao za 0:1.

Barsa je dominirala, ali nije dolazila lako do pravih prilika, Feliks, Feran Tores i Levandovski su bili potpuno odsečeni, što je nateralo Ćavija da napravi promene. 

Gavi je još u prvom delu zamenio povređenog De Jonga, potom su na poluvremenu ušli Jamal i Arauho umesto Romeua i Alonsa, a potom je i Balde zamenio Kristensena u 60. minutu.

Barsa je krenula u ofanzivu i Feran Tores je imao prvu pravu priliku, Gundogan je spojio Toresa sa golom, ali je ovaj Feran šutirao pored stative.

Selta je čekala prilike iz kontri i uspela je ponovo da kazni Katalonce. U 76. minutu posle brze akcije, Apas je proigrao Duvikasa koji je izašao sam na Ter-Štegena i pogodio dalji igao za 0:2

Barsa je uspela da se vrati u meč posle pet minuta, Feliks je prelepo bocnuo preko odbrane, a Levandovski lobovao golmana i od prečke smanjio na 1:2.

Domaći tim je krenuto u totalnu ofanzivu, i na isteku 85. minuta Levandovski je ponovo pogodio. Rafinja je proigrao Kansela, koji se odlično ubacio i još lepše vratio za Poljaka koji ovakve situacije ne propušta - 2:2.

To je samo bio nagoveštaj potpunog ludila na "Monžuiku" - u 89. minutu, Gavi je sa leve strane uvideo Kansela koji se ubacio iz drugog plana i sa peterca, spoljnim delom stopala pogodio za 3:2 i eksploziju na tribinama!

Barsa je uspela da upiše novu pobedu, sada ima 16 bodova i na miru čeka ishod "madrilenja" u nedelju od 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke