Selta slavila posle mesec dana, Alaves zavejan u snežnoj Vitoriji

Autor: Aleksandar Golubović
subota 27.11.2021.
15:54
Izvor: Sportske.net

Alaves prekinuo seriju bez poraza.

EPA-EFE/L. Rico
EPA-EFE/L. Rico

Povezane vesti

Fudbaleri Selte iz Viga pobedili su prvi put nakon mesec dana pošto su u meču 15. kola La Lige nadigrali u gostima Alaves i slavili sa 2:1 u veoma otežanim uslovima za igru zbog snega koji je pogodio Vitoriju.

Veoma uzbudljivo je počeo meč u snežnoj Vitoriji, a prvi do vođstva stigli su gosti iz Viga, koji su poveli već u 11. minutu golom Santija Mine.

Ovaj fudbaler se odlično snašao u kaznenom prostoru i udarcem iz prve savladao nemoćnog golmana domaćih.

Prednost Selte trajala je svega 10 minuta pošto je izjednačenje Alavesu doneo Hoselu, a pred kraj poluvremena Mina je mogao ponovo da ugrozi domaćina, međutim do promene rezultata nije došlo.

Sa nerešenim rezultatom se otišlo na odmor, a za razliku od prvog poluvremena gde je Selta bila bolje, uvodni minuti nastavka se pripali domaćinu.

Prvu ozbiljniju priliku propustio je Lun Ndiaje u 54. minutu kada je pogodio stativu.

Kako je meč odmicao sneg je sve više padao u Baskiji, a početkom 61. minuta viđen je i prvi ofsajd kada utakmici kada je poništen gol Aspasa.

U 68. minutu sviran je penal za Seltu nakon što je rukom igrao desni bek domaćih Martin Aguiregabirija.

Loptu je uzeo je posle nešto dužeg prekida uzeo Aspas i u 70. minutu promašio penal, ali je nakon odbitka pripucao loptu i zakucao u mrežu.

Nakon novog zaostatka trener domaćih je reagovao i izvršio nekoliko izmena u 78. minutu, ali je Selta nastavila da napada i nedugo zatim imala odličnu šansu preko Galjarda, međutim golman Alavesa je sjajno intervenisao.

Na suprotnoj strani odličnu šansu imao je Guideti, ali je Muriljo izblokirao udarac iz izgledne pozicije.

Selta je ovom pobedom prekinula seriju od četiri utakmice bez poraza, dok je nasuprot timu iz Viga, Alaves okončao niz bez poraza koji je trajao još od 18. oktobra i poraza na svom terenu od Betisa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke