Seltik pretio u ''Old Firmu'', ali pamtiće se Morelosov gol za Rendžers!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.03.2021.
14:55
Izvor: Sportske.net

Seltik bio bliži pobedi, ali Rendžersu remi u potpunosti odgovara.

EPA-EFE/Andy Buchanan / POOL
EPA-EFE/Andy Buchanan / POOL

Povezane vesti

Ligaški deo sezone u Škotskoj završen je u velikom stilu. Danas je u Glazgovu odigran 423. Old Firm derbi, duel Seltika i Rendžersa, koji je završen bez pobednika, rezultatom 1:1.

Tako je tim Stivena Džerarda zadržao 20 bodova prednosti na vrhu tabele, a Seltik je propustio priliku da donekle popravi utisak, iako je bio bliži trijumfu.

Posle nezanimljivog početka utakmice, Seltik je poveo u 23. minutu susreta, kada je Mohamed Elijunusi pogodio udarcem glavom sa ivice peterca, posle odličnog prodora i centaršuta Eduarda sa leve strane - 1:0.

Petnaest minuta kasnije, Keni je prvo poklonio korner gostima, a onda je baš njemu pobegao Alfredo Morelos koji je loptu sačekao na drugoj sttaivi i pogodio mrežu - 1:1. To je njegov prvi gol u derbijima sa Seltikom, iako je godinama bio među najboljim strelcima u Škotskoj.

Mogao je Seltik do novog vođstva već u 41. minutu, kada je Eduard posle sjajne varke izbio sam ispred golmana gostiju, ali nije uspeo da ga savlada, MekGregor je odlično intervenisao.

Samo minut kasnije, na drugoj strani je sevnuo projektil, ali je prečka spasila gol domaćih.

Ni to nije bilo sve u prvom poluvremenu, u 44. minutu korner za Seltik najviši u skoku Elijunusi, ali opet MekGregor sjajnom intervencijom spasava svoju mrežu.

Usledio je opet nešto mirniji period meča i ravnopravna borba od početka drugog poluvremena. U 72. minutu meča Turnbul je pobegao svom čuvaru, ali opet MekGregor briljira. Usledio je korner, pa nova šansa za Seltik, ali Eduard ponovo ne uspeva da nađe put do mreže.

Rendžers je mogao do pobede na volšeban način u samom finišu, kada je golman Seltika Bejn u pokušaju da ispuca loptu pogodio svog igrača, ona se onda odbila do protivničkog, ali je i on bio iznenađen, pa nije uspeo da je iskontroliše i sprovede u mrežu.

Rendžers je posle ovog remija ostao i dalje jedina neporažena ekipa u škotskoj Premijer ligi od početka sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke