Sent Etjen se rešio briga, Marsej će strepeti za izlazak u Evropu

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 09.05.2021.
14:58
Izvor: Sportske.net

Laknulo je Klodu Puelu.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Fudbaleri Sent Etjena savladali su Olimpik Marsej sa 1:0 (1:0) u utakmici 36. kola Lige 1 i tako izborili opstanak.

Spekakl bi bio na stadionu "Žofroa Grišar" da je prepun, jer je rivalstvo između ovih klubova vlada od davnina, ali ipak će na takve utakmice još morati da se sačeka.

Olimpik je prvi pripretio preko Arkadijuša Milika, ali nije to bilo previše opasno po gol Grina. Pretili su izabranici Horhea Sampaolija nešto više, ali su te prilike uglavnom dolazile preko slobodnih udaraca kojih je bilo nekoliko u blizini šesnaesterca Sent Etjena.


Zaista, igrači domaćih kao da nisu znali da Marsej u svojim redovima ima Dimitrija Pajea, pa i Florijana Tovana koji u bilo koje doba dana i noći mogu da zatresu mrežu iz tih situacija. Međutim, Grin, a i okvir gola spašavali su "zelene" koji su svoju najbolju priliku, za razliku od rivala, uspeli da iskoriste.

Bila je to greška Lea Balerdija u 43. minutu, koji je želeći da izbaci interveniše posle centaršuta, promašio loptu koja je došla do Arnauda Nordina, a ovaj iz prve savladao Stiva Mandandu. Iskusni francuski golman nije mogao ništa u ovoj situaciji, ali je uprkos tome nekoliko puta dobrim reakcijama sprečio Sent Etjen da postignu još koji pogodak.

Ovim porazom, Marsej ostaje na 5. poziciji sa 56 bodova, koliko ima i šestoplasirani Lans, dok je Sent Etjen skočio na 11. mesto sa 45 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke