Senzacija, "Boginja" dobija nove vlasnike? Sada će Inter, Juve i ostali strepeti?

Autor: Boris Jovanović
petak 18.02.2022.
09:43
Izvor: Sportske.net

Hoće li Atalanta biti prodata?

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

U Italiji se prenelo brzinom munje, Atalanta će izgleda dobiti nove vlasnike. Porodica Perkasi ima klub u svom vlasništvu nekoliko decenija, ali bi "Dea", ako su tačne informacije iz Amerike mogla da završi u američkim rukama.

Naime, italijanski mediji pišu da je fond KKR koji je na njujorškoj berzi spreman da plati oko 350 miliona evra, za većinski paket akcija, negde između 70 i 80%. 

Suma?

Oko 350 miliona evra, Amerikanci imaju mnogo novca, a navodno se neće mešati u fudbalsku politiku, odnosno očekuju da kao deo dogovora porodica Perkasi nastavi da vodi klub, kao manjinski vlasnik.

"Korijere delo Sport" je preneo da u Atalanti demantuju ove vesti, ne da se pregovara već da je posao završen.

Novi vlasnici bi uložili u infrastrukturu i stadion u očekivanju da to još pojača produkciju sjajnih igrača pod kojim je "kraljica provincije" poznata.

Atalanta je sinoć uspela da posle preokreta dobije Olimpijakos u baražu za LE, u prvenstvu će se boriti za Ligu šampiona najverovatnije sa Juventusom. Neprijatno su iznenadili u kupu protiv Fiorentine gde se očekivalo da nastave pohod ka drugom trofeju u istoriji.

Za finansijskom zaleđinom sve bi bilo lakše, a sigurno da je da bi novi, finansijski moćniji vlasnici mogli da ih dovedu u poziciju da se ravnopravno bore za "Skudeto". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke