Senzacija decenije - Izrael preko Francuske do finala EURO-a!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
22:07
Izvor: Sportske.net

Dektosnki poremećaj u fudbalskoj Evropi.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Fudbaleri Izraela pobedili su Francusku sa 2:1 i plasirali se u finale Evropskog prvenstva za omladince.

Nikada ranije ni jedna fudbalska selekcija Izraela nije igrala u finalu velikog takmičenja, tako su izabranici selektora Ofira Haima večeras ispisali istoriju i to pobedom protiv aposlutnog favorita Francuske.

Izrael je šokantno poveo iz prvog ozbiljnijeg napada u 29 minutu kada je najbolji igrač ove selekcije Oskar Gluh sjajno probio po levoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji, a loptu je u svoju mrežu sproveo nesmotreni štoper Francuske Sulejman Ture.

Imali su inicijativu Francuzi na startu drugog poluvremena, pokušavali su Da Silva i Viržinijus, ali je Izrael zadao još jedan udarac u 57. minutu.

Posle sjajnog centaršuta Lugasija, najbolje se u šesnaestercu "trikolora" snašao El Jam Kancepolski i glavom duplirao prednost Izraelu, za senzacionalnih 2:0.

Uspeli su Francuzi da smanje prednost Izreala posle samo pet minuta igre sjajnim golom Alana Viržinijusa i tako unesu neizvesnost u završnicu meča.

Krenuli su u totalnu ofanzivu mladi "petlovi" sabili rivala na svoju polovinu u poslednjih petnaest minuta, ali se Izreal herojski obranio i stigao do velikog finala, napravivši jednu od najvećih senzacija u istoriji omladinskih šampionata "Starog kontinenta".

Protivnik u finalu Izraelcima biče Engleska koja je u prvom polufinalu pobedila Italiju sa 2:1. Englezi su u grupnoj fazi pobedili Izreal sa 1:0.

Ostaje da se vidi kakav će ishod biti u finalu koje je na programu prvog jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke