Sergej u poslednjoj sekundi utišao "Alijanc" i "pokvario" veče Duciju, Kjeliniju i Dibali!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 16.05.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Svečano veče u Torinu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa remizirali su sa ekipom Lacija rezultatom 2:2 u pretposlednjem kolu Serije A.

Rezultat je večeras bio u drugom planu najviše zbog toga što je ovo bio poslednji meč za Đorđa Kjelinija i Paula Dibalu, koji napuštaju Juve na kraju sezone.

Ali, pre nego što je Kjelini simbolično izašao u 17. minutu posle 17 provedenih sezona, Vlahović se maestralno poklonio, iskoristio centaršut Morate i glavom pogodio za 1:0.

Potom je usledio prvi svečani trenutak, Kjelini je sa osmehom od uh do uha napustio teren u 17. minutu, što je bio njegov oproštaj od domaće publike. Kjelini će naverovatnije karijeru nastaviti u MLS ligi, ali to nije potvrđeno.

U nastavku meča, Morata je u 36. minutu izveo novu majstoriju, primio je loptu iskosa sa leve strane i sačekao pravi trenutak da je pošalje u dalji ugao za 2:0.

Lacio nije odustajao, a u 51. minutu je smanjio rezultat autogolom Aleksa Sandra. 

Lacio je dominirao, imao veći posed i više šansi, čak 16 udaraca, naspram samo četiri pokušaja Juventusa, i to je zasluženo nagradio.

Prethodno, novi veliki trenutak desio se u 78. minutu kada je Dibala napustio teren i dobio ovacije sa tribina, pošto napušta klub posle sedam godina. 

I onda, u poslednjoj sekundi, Sergej se pojavio na pravom mestu, pokupio je jedan odbitak i poslao loptu pod prečku za 2:2!

Lacio je tako overio plasman u Ligu Evrope, dok za Juve ovaj meč nije imao rezultatski značaj, jer je "stara dama" odavno na četvrtom mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke