Serija A - Nema Ronalda, ima Lige šampiona! Milan preko Bergama do elite, Napoli očajan!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 23.05.2021.
22:44
Izvor: Sportske.net

U Ligi šampiona igraće Inter, Milan, Juventus i Atalanta.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Velika borba za ulazak u Ligu šampiona, na kraju su uspeli Milan i Juventus da se domognu dva slobodna mesta koja su ostala za elitno takmičenje. Velika tragedija za Napoli, imali su kod kuće utakmicu protiv Verone i nisu uspeli da pobede. 

Juventus je savladao Bolonju našeg Siniše Mihajlovića veoma visokim rezultatom 1:4 i to bez Kristijana Ronalda koji je sedeo na klupi čitav meč. 

Federiko Kijeza je doveo već u 6. minutu Juventus u prednost, Kuluševski je odradio veliki deo posla, na kraju Kijeza šalje žabicu u gol.

Dosta bolji je bio Juventus u prvom poluvremenu, a drugi gol smo videli u 29. minutu kada je Dibala promešao odbranu Bolonje, dodao do Morate koji sa par metarašalje loptu u mrežu za 0:2.

Nije bio kraj golovima u prvom poluvremenu, Kuluševski je uspeo da pronađe Rabioa koji pogađa za velikih 0:3.

Milan je u tom trenutku vodio, Napoli ne, pa je Juve u tom slučaju bio u LŠ. Nastavili su sa napadima fudbaleri Juventusa, Morata je postigao još jedan gol za 0:4, ali to nije bio konačan rezultat. Orsolini je pogodio u finišu za konačnih 1:4. 

Ipak, nije sve zavisilo od Juventusa. 

Milanu je bila potrebna pobeda na gostovanju Atalanti i uspeli su da dođu do nje, bilo je 0:2, strelac prvog gola bio jeFrank Kesi iz kaznenog udarca u 43. minutu utakmice.

Bilo je šansi na obe strane, Zapata je mogao da izjednači, Leao da povisi na 0:2, na kraju Milan stiže do drugog gola u nadoknadi vremena, strelac je bio Kesi na isti način kao u prvom poluvremenu. 

Napoli je imao sve u svojim rukama i nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona. Dosta smo čekali na prvi gol, čak 60 minuta, tada je Rahmani uspeo da zakuca loptu u mrežu kada se našao u gužvi unutar kaznenog prostora. 

Ipak, samo devet minuta je trajala radost domaćih, Faraoni je uspeo na sjajan način da pogodi za 1:1, rezultat koji je odgovarao Juventusu. 

Nisu imali mnogo šansi domaći do kraja, Politano je pokušao u trećem minutu nadoknade, nije bilo dovoljno za pobedu. Lazović i Ilić sjajni danas, zaslužni su za Juventusov ulazak u LŠ. 

Sasuolo je savladao Lacio u borbi za Evropu, bilo je 2:0, slavili su golovima Kirijakopulosa u 10. i Berardija u 78. minutu utakmice, ali im je za prolaz u Ligu konferencija bio potreban poraz Rome. 

Nije se desio, na njihovu žalost, iako nije bio tako daleko. Roma je gubila od Specije 2:0 nakon prvih 45 minuta golovima Verdea i Pobege, ali su El Šaravi u 52. i Mihtarijan u 85. minutu doneli Romi evropsko takmičenje naredne sezone. 

U nebitnom duelu Torina i Beneventa nije bilo pobednika, 1:1. 

Atalanta - Milan 0:2
Bolonja - Juventus 1:4
Napoli - Verona 1:1
Sasuolo - Lacio 2:0
Specija - Roma 2:2
Torino - Benevento 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Sunday, 23.05.2021
22:55

Grmece Vezuv narednih dana. Napoli je imao obavezu da Italiji objasni kako je veliki tim. Na njihovu zalost, protivnici u LS su puno jaci od Verone, tako da srecno ostalim italijanskim timovima u najjacem takmicenju, a Napoli neka napadne LE!