Serija A - Derbi na "Meaci", Napoli protiv "beštije", Juventus cilja prvo mesto!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.01.2018.
11:02
Izvor: Sportske.net

Kolo će otvoriti Napoli tamo gde redovno loše prolaze. Derbi između Intera i Rome, Juventus u ponedeljak zatvara kolo.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Nakon dve nedelje pauze, italijanski šampionat se nastavlja ovog vikenda, i to nedeljnim matineom, Napoliju neće biti lako u Bergamu. "Orobići" su zaista što Italijani kažu "crna beštija" za tim sa juga, izbacili su ih iz kupa i često im zadaju probleme, tri od četiri poslednja puta Napolitanci su izgubili od tima iz Bergama.

Ako Sarijev tim ne dobije, mogli bismo da vidimo smenu na vrhu, jer Juventus zatvara kolo u ponedeljak uveče, dočekuju Đenovu. "Bjankoneri" su apsolutni favoriti protiv tima koji ih često muči na "Marasiju", no kod kuće bi, iako bez Dibale trebalo da bez problema dobiju meč.

Brozovic Zoao Mario Perisic

Derbi se igra u nedelju u večernjem terminu, Inter dočekuje Romu. Jedni kupuju, drugi će prodavati u januaru, oba tima su pre pauze bila u lošoj seriji, ovaj meč bi mogao da bude bitka za Ligu šampiona. Inter je napunio Rimljane jesenas na startu šampionata, ali čini se da je rezultat bio previsok u odnosu na ono što smo videli. Svakako nas čeka velika borba i nijedan tim sebi ne sme da priušti neuspeh u ovom susretu.

Lacio dočekuje Kjevo, za njih pauza nije došla u dobrom trenutku jer su delili lekcije na sve strane. "Leteći magarci" su u krizi, ali u pitanju je zaista nepredvidiv tim, prošle godine su recimo pobedili na "Olimpiku". "Orlovi" imaju lošu tradiciju protiv Veroneza, ali gosti su bez Inglezea, a za Lacio će debitovati verovatno Martin Kaseres.

Kutrone

Milan će na Sardiniju, ne igraju toliko loše u novoj godini, ali na ostrvu nije lako. Gatuzo očekuje seriju pobeda koja bi vratila samopouzdanje i kakvu takvu nadu za top 4, mada iskreno, u ovom trenutku to izgleda kao utopija. Sardi su u maju savladali Milan, ali to je bila njihova prva pobeda protiv "Rosonera" za dve decenije. Žoao Pedro će im nedostajati, gosti kompletni.

Filip Djuricic

Bolonja dočekuje Benevento koji je dobio dva meča kod kuće i oživeo nadu u senzacionalni opstanak. Filip Đuričić bi mogao da debituje za goste, Sasuolo dočekuje Torino Ljajić je najavljen u startnoj postavi. Verona i Krotone će se sastati u meču u kome oba tima traže zlatne bodove u borbi za opstanak, a zahuktali Udineze će u regionalnom derbiju dočekati SPAL. Everton će debi sačekati sledeće nedelje kada tim iz Ferare dočekuje Inter.

Timovi iz gornjeg doma Sampdorija i Fiorentina će se sudariti na "Marasiju", u poslednje tri godine "Ljubičasti" imaju mnogo problema sa Đenovljanima.

21. kolo:

Nedelja:

Atalanta - Napoli 12:30
Bolonja - Benevento 15:00
Lacio - Kjevo
Sampdorija - Fiorentina
Sasuolo - Torino
Udineze - SPAL
Verona - Krotone
Kaljari - Milan 18:00
Inter - Roma 20:45

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke