Serija A - Kuva u borbi za Ligu šampiona (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.04.2019.
11:27
Izvor: Sportske.net

Juventus čeka Milan, utakmica mnogo važnija za goste, Inter čeka iskušenje protiv opasne Atalante. Lacio pod moranjem, baš kao i Mihina Bolonja...

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Italijanski šampionat se nastavlja danas, bitka za titulu je rešena, ali se vodi žestoka borba za plasman u Ligu šampiona, ali i u Evropu, dok još nije poznato ko će uz Kjevo i verovatno Frozinone u niži rang.

Dan otvaraju Parma i Torino, domaćin nije više tako siguran, ima dosta problema sa povredama, Torino juri Evropu, moraće bez Lukića koji je pod suspenzijom.

Juventus misli na Ajaks, dočekuje Milan, Alegri će odmarati tri ili četiri igrača, nema ni Ronalda i Dalgasa Košte, Kin će na klupu, u tim se vraća Dibala.

Milan u većim problemima, Donaruma, Paketa, Konti su van tima zbog povreda, u lošoj su seriji, od kada je Juventus izgradio novi stadion nisu došli ni do boda u Torinu.

Večeras Sampdorija dočekuje Romu, "Vučica" je sada daleko od Lige šampiona, mada nada i dalje postoji, ali ako oni mogu da se nadaju, može i Sampdorija koja bi pobedom stigla Rimljane. Kvaljarela će predvoditi napad Dorijana. Kolarov u postavi, Romi nedostaju Santon, Peroti, Pastore...

Matine u nedelju je u Firenci, "Ljubičasti" će do kraja sezone igrati za prestiž, vraća se Kjeza, Frozinone je osam bodova ispod linije spasa, čini se da Lacijali teško mogu da naprave podvig i ipak ostanu u ligi. Milenković će igrati od prvog minuta, Vlahović koji blista u Primaveri je na klupi.

Kaljari čeka SPAL koji je sa par pobeda pobeda iz zone najugroženijih timova, imaju bod manje od Sarda, u utorak je Kaljari lako izgubio od Juventusa, ali ovaj meč će probati da dobiju i tako verovatno prebrinu sve brige.

Udineze čeka Empoli, dolaskom Tudora uspeli su da skupe nekoliko bodova, ako "Zebrete" dobiju direktnog rivala to će biti veliki korak ka luci spasa.

Maura Ikardija čeka vruć doček od navijača na "Meaci", ali će predvoditi napad Intera protiv Atalante u malom derbiju Bergama. Mnogo toga je išlo na ruku Interu sredinom nedelje u vanrednom kolu, sada su blizu Lige šampiona. Ali, Atalanta ima motiv, mogli bi, ako ostanu neporaženi do četvrtog mesta sa dobrim šansama da naprave najveći uspeh u istoriji.

Lacio ne sme da propusti šansu protiv Sasuola, posle poraza u Ferari iskomplikovali su stvari, SMS u timu, kiks nije dozvoljen.

Napoli misli na LE, protiv Đenove meč ne znači ništa, mada ako Juve dobije, a oni izgube, matematičko ovog vikenda Juventus postaje prvak. Lazović će biti u timu gostiju, Maksimović igra za napoli, Radovanović je na klupi Ligurijana koji još nisu sigurni.

I u ponedeljak, kolo zatvara Bolonja protiv otpisanog Kjeva, Mihajlović posle debakla u Bergamu računa na bodove koji bi tim izvukli iz zone ispadanja.

Parovi:

Torino - Parma 15:00
Juventus - Milan 18:00
Sampdorija - Roma 20:30

Nedelja:

Fiorentina - Frozinone 12:30
Kaljari - SPAL 15:00
Udineze - Empoli
Inter - Atalanta 18:00
Lacio - Sasuolo
Napoli - Đenova 20:30

Ponedeljak:

Bolonja - Kjevo 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Saturday, 06.04.2019
12:34

Inter - Atalanta nije mali derbi Bergama vec Lombardije. Ovo je win win situacija za Inter ili Atalantu. Ako Milan(velike su sanse za to) izgubi od Juventusa, Roma ne pobedi Sampu...Atalanta moze da krene na sve ili nista jer nema sta da izgubi, a moze bas mnogo da dobije. Sa druge strane Inter pobedom verovatno osigurava minimum 4. mesto, a na kraju ni bod ne bi bio katastrofa. Sve ce zavisiti od utakmica koje se igraju pre njihove