Serija A - Pet klubova u borbi za tri mesta, Juve i Milan imaju najteži raspored!

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.04.2021.
09:05
Izvor: Sportske.net

Vežite se, trka u Italiji nikad luđa.

twitter
twitter

Povezane vesti

Inter će biti šampion, a za preostala  tri mesta za Ligu šampiona boriće se čak pet timova - Atalanta, Napoli, Juventus, Milan i Lacio. 

Pred nama je sigurno najuzbudljivija završnica u Seriji A, pet kola pre kraja, razlika između četiri kluba je samo dva boda, a ako Lacio pobedi u zaostaloj utakmici, biće razlika samo četiri boda između pet timova!

Da krenemo redom - Atalanta je trenutno druga sa 68 bodova, slede Napoli, Juventus i Milan sa po 66, dok Lacio ima 61 i meč manje. U Seriji A gleda se najpre gol razlika, a i tu će čak biti zanimljivo, pošto Atalanta ima +39, Napoli +36, Juventus +35, dok je Milan slabiji sa +19 i zbog toga je i pao na peto mesto. 

Ono što je posebno zanimljivo jeste da svaki tim ima "mine" do kraja prvenstva, a možda i najteže šampion Juventus, koji će 9. maja ugostiti Milan, a potom u pretposlednjem kolu i Inter. Juve gostuje i u Udinama ovog vikenda, a pored derbija sa Milanom i Interom, gostuje i Mihinoj Bolonji i Sasuolu.

Napoli možda ima i najlakši raspored pošto dočekuje Kaljari, Udineze i Veronu i gostuje Speciji i Fiorentini. 

Drugoplasirana Atalanta ima sada dva vezana gostovanja Sasuolu i Parmi, potom dočekuje Benevento, ide Đenovi, a možda će u poslednjem kolu odlučivati o plasmanu u Ligi šampiona na svom stadionu protiv Milana.

Što se "rosonera" tiče, Milan je sve prokockao, iako je bio lider na početku februara. Milan ima težak raspored, gostuje Juventusu i potom Atalanti u poslednjem kolu, dočekuje Benevento i Kaljari, a ide i u goste Torinu. Uz to, kao što smo rekli, ima najlošiju gol razliku.

I za kraj, tu je Lacio, koji je pobedom nad Milanom napravio najveći korak ka top 4. Rimljani imaju meč manje, ako se sećate one odložene utakmice zbog koronavirusa, još uvek nije doneta konačna odluka, ali će morati da se odigra (najverovatnije 18. maja), baš kao što su i Juve i Napoli odigrali meč u identičnoj situaciji. Ako Lacio dobije tu zaostalu utakmicu, imaće potencijalno samo dva boda manje od Napolija, Juventusa i Milana! Lacio usput dočekuje i Đenovu, Parmu, a ima i teška gostovanja Fiorentini, derbi sa Romom i ide Sasuolu u poslednjem kolu.

U nastavku još jednom pregledno da vidite raspored, sa napomenom da se u poslednjem kolu sastaju Atalanta i Milan, a u pretposlednjem Juventus - Inter i Roma - Lacio:

34. kolo: 

Milan - Benevento
Udineze - Juventus
Napoli - Kaljari
Lacio - Đenova
Sasuolo - Atalanta

35. kolo:

Specija - Napoli
Fiorentina  - Lacio
Juventus - Milan
Parma - Atalanta

36. kolo:

Atalanta - Benevento
Lacio - Parma
Napoli - Udineze
Sasuolo - Juventus
Torino - Milan

37. kolo:

Milan - Kaljari
Roma - Lacio
Juventus - Inter
Fiorentina - Napoli
Đenova - Atalanta

38. kolo:

Atalanta - Milan
Bolonja - Juventus
Napoli - Verona
Sasuolo - Lacio

*Lacio će svoj zaostali meč sa Torinom odigrati najverovatnije 18. maja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Wednesday, 28.04.2021
07:37

Juventus i Napoli ispadaju iz prvih 4 💪💪💪💪👍👍👍👍❤️🖤❤️🖤 Dosta smo puštali, shvatili su navijači da je Superliga ono što nam treba. Ajmo Ibrakadabraaaa ❤️🖤❤️🖤❤️🖤

avatar
No rules
Tuesday, 27.04.2021
19:39

1.Inter 2.Atalanta 3.Napoli 4.Milan..

avatar
Amalainter
Tuesday, 27.04.2021
09:44

Tu je Atalanta sigurna..Nadam se Milan i Napoli..