Serija A - Sporni penali obeležili popodne, pobede Milana i Lacija

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.02.2017.
16:57
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo popodne u Italiji, u okviru 26. kola Serije A. Milan i Lacio do bodova stigli posle jedanaesteraca o kojima će još biti priče.

EPA/ELISABETTA BARACCHI
EPA/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Milan je gostovao ekipi Sasuola i s obzirom na ono što smo videli na terenu zasluženo odneo sva tri boda, ali je problematičan način na koji je postignut gol odluke u trijumfu od 1:0.

Domaći su već posle 12 minuta igre stekli idealnu priliku za vođstvo, iznudili su jedanaesrerac, ali ga je Domeniko Berardi loše izveo i loptu poslao pored leve stative gola golmana Donarume.

Samo osam minuta kasnije, usledila je kazna na drugoj strani, ali će oko toga još biti polemike. Naime, ovoga puta su ''Rosoneri'' uspeli da se izbore za najstrožu kaznu, izveo ju je Karlos Baka, koji se tom prilikom okliznuo i iz dva kontakta sa loptom uspeo da pogodi cilj.

Fudbaleri Sasuola su istog trenutka skočili ka sudiji, tražeći da se gol poništi, ali on očigledno nije dobro video šta se dogodilo, pa je Milan ipak poveo sa 1:0, a gol pogledajte OVDE.

Još jedna sporna situacija dogodila se u 41. minutu, kada je Baka posle centaršuta sa desne strane još jednom zatrresao mrežu. Napadač Milana je već otišao iza gola da proslavi pogodak sa navijačima, ali kada se okrenuo, shvatio je da gol nije priznat zbog ofsajda.

Tu situaciju pogledajte OVDE.

I u nastavku meča bilo je spornih situacija, i to u kaznenom prostoru Milana. Domaći su u još dva navrata tražili jedanaesterac u svoju korist, prvi put zbog igranja rukom, drugi put zbog obaranja Politana, ali se sudija ni u jednoj od tih situacija nije oglasio.

U finišu meča, veliku priliku za Milan propustio je Suso, čiji je udarac uspeo da zaustavi Konsilji, baš kao i par minuta kasnije, kada je Zapata šutirao pod prečku, ali se golman Sasuola opet istakao.

Bukvalno u poslednjim sekundama videli smo još jednu priliku za Susa, ali fudbaler Milana ni ovoga puta nije bio precizan.

Spornih detalja je bilo i u Rimu, gde je Lacio ugostio ekipu Udinezea.

Naš trio Milinković-Savić, Basta i Đorđević nije bio u startnoj postavi ''Nebesko plavih'', a na vodeći gol za Lacio čekalo se sve do 81. minuta, nedugo pošto su Basta i Milinković-Savić ušli u igru.

Tada je dosuđen blago rečeno ''sumnjivi'' jedanaesterac za Rimljane, zbog navodnog igranja rukom nekog od gostujućih fudbalera.

Imobile je ovu priliku iskoristio na najbolji način i Lacio je poveo sa 1:0, što je bio i konačni rezultat ovog meča.

Đenova nastavlja sa lošim igrama, a danas je na svom terenu u poslednjim trenucima uspela da izbegne i četvrti uzastopni poraz. Rival joj je bila ekipa Bolonje, a meč je završen rezultatom 1:1.

Vodeći gol za goste postigao je Vivijani u 57. minutu meča, ali gosti su od 75. minuta ostali bez isključenog Torosidisa. Prednost igrača više Đenova je iskoristila u nadoknadi vremena, kada je Nčam pogodio za izjednačenje.

Darko Lazović je bio starter u ekipi Đenove, a Ninković je zbog povrede propustio ovaj meč.

Neizvesnosti nijie bilo u Veroni, gde je Kjevo savladao poslednjeplasiranu Peskaru sa 2:0. Trijumf domaćih navaijio je Birsa u 12. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Kastro u 61. minutu meča.

I druga ''otpisana'' ekipa pretrpela je još jedan poraz - Krotone je danas na svom terenu izgubio od Kaljarija sa 2:1.

Domaći su rano poveli golom Stojana u 10. minutu, a preokret ekipi sa sardinije doneli su Žoao Pedro u 32. i Borijelo u 69. minutu.

Podsetimo, ranije danas Palermo i Sampdorija podelili su bodove - 1:1., a derbi je od 20:45, kada se sastaju Inter i Roma.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 28.02.2017
00:35

Sramota me je sta su nam sudili,nema nista gore nego kad sudije kompenzuju.

avatar
rossonero_t
Sunday, 26.02.2017
20:02

Konacno da pobedimo glupi Sasulo kod njih...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Sunday, 26.02.2017
19:30

Lacio svaki mec po penal, guraju ih strasno

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 26.02.2017
21:03

..al ih opet sutiraju po pravilima ;)

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 27.02.2017
18:16

Njihov igrac je prvi usao u kazneni, to bi moralo da bude ponovljeno. Mislim da je Acerbi bio.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Sunday, 26.02.2017
23:45

I Baka je sutnuo po pravilu, jer se okliznuo i nije postojala namera. Kako Roma odigrala?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 26.02.2017
18:38

Citam na drugom mestu da je mozda trebao da bude jedan penal za njih i pre onog dosudjenog, a mislim da sam ipak video tu situaciju sa rukom, ali to je smesno ako pisemo o istoj stvari, cak nisam siguran ni da je u 16. Ono sto je zanimljivo je da sam pronasao i da Baki nije priznat regularan gol, kad se to desilo, u kom poluvremenu je to bilo?!

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 26.02.2017
18:25

Zbogom, Berluskoni i Galijani, zao mi je sto nije bila i pobeda protiv Intera...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 26.02.2017
18:08

Nisam video situaciju za penal za nas, a ni te dve za njih kad im nije bio sviran, da li je postojao? Toliko mi je sjajan strim bio da nisam video cak ni Deulofeuovu sansu. Suso je morao da iskoristi bar jednu od one dve sanse, sad ce ispasti da nam je sudija pomogao, a svirao je nepostojeci penal za njih!

avatar
Brat Rodrigoo
Sunday, 26.02.2017
19:07

Ako imas problem sa strimovima, znam savrsenu kombinaciju za gledanje utakmica u HD-u preko neta.

avatar
rossonero_t
Sunday, 26.02.2017
21:37

daj to sto imas, ali nemoj linkove da postavljas posto nece da ti odobre kom

avatar
Brat Rodrigoo
Sunday, 26.02.2017
21:30

@Bidza i Tridza - Prije svega skines i instaliras Acestream, jer preko njega gledas. Onda udjes na sajt arenavision.in i ides na dogadjaje(Events Guide) vidis koja te utakmica zanima i pod kojim se linkom ona nalazi. Kad odes na link, sacekas 15 sekundi da se oglas makne, kliknes play i acestream ce ti se sam otvoriti i jedino sto ti onda preostaje je da uzivas. :)

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 26.02.2017
20:48

Cucemo se sledece nedelje:-D

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 26.02.2017
20:37

Daj nesto :) Znam i ja par dobrih sajtova ali mozda je to tvoje bolje.

avatar
Milos(CZV-CFC)
Sunday, 26.02.2017
18:06

Koji crni penal za Lacio. Ono nije videlo penala. Pokraden Udineze

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 26.02.2017
18:06

nezasluzena pobeda milana...penal jeste postojao ali gol nije trebao da bude priznat jer je baka imao 2 kontakta sa loptom...ali eto mozda im ovo pomogne da konacno ostvare plasman u evropu,da izgmizu iz pecine

avatar
JZ4Ever
Sunday, 26.02.2017
18:04

Italijanske sudije ubijaju ovu ligu.Sto pre moraju da prihvate predlog Zanetija da sudije iza gola stanu kraj TV ekrana i odatle javljaju glavnom kod ovih apornih detalja.Mislim da je to i generalno najbolji predlog oko tih spornih situacija,ne bi bilo seckanja igre kako bi glavni sudija gledao sporne situacije,ne bi bilo protesta i ne bi bilo ostecenih ekipa.Ovako italijanski fudbal samo tone,svako kolo hrpa ocajnih odluka i bar 10tak ostecenih ekipa,sponzori beze,stadioni prazni i na kraju sve slicniji nama

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 26.02.2017
20:39

Slazem se. Ili da neko ko je kraj malog ekrana javlja glavnom sudiji stalno,ili da se uvede challenge,po dva za obe ekipe i onda da traze kad misle da je bas sporna situacija.

avatar
Oldboy
Monday, 27.02.2017
14:21

Ili kad skineš ace stream možeš na rojadirecta I tamo da nađeš utakmice.