Serija A - Vlahović traži novu žrtvu?

Autor: Nemanja Janošev
subota 20.08.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Hoće li favoriti glatko pobediti kao na startu?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Prvo kolo Serije A došlo je "pod lenjir" što kažu kladioničari, favoriti su ređali pobede na startu, što je jasno donelo radost na tiketima. Šampionat koji je počeo ranije kao i svi zbog Mundijala će biti nastavljen ovog vikenda, a čini se, najzanimljivija utakmica je kratak put Milana do Bergama.

Atalantu smo posle sezone u kojoj su ostali praznih šaka i bez Evrope, označili kao veoma opasnu, jer igranje na jednom frontu je zlatna šansa za "Kraljicu provincije". Milan je prošle godine pobedom na "San Siru" protiv "Boginje" napravio odlučujući korak ka titulu i oni su u seriji pobeda nad komšijama. Zanimljivo Pioli je bio na klupi "Rosonera" i 2019. kada su dotakli dno i primili pet golova u Bergamu.

Inter je veći rival za Atalantu, tačnije animozitet prema klubu istih boja je veči nego prema Milanu, ali svejedno, ovaj meč ima dugu istoriju i zanimljivo da su dva tima učestovvala u rekordu pre pola veka. Duel iz 1973. je završen pobedom Milana od 9:3, ni pre, ni posle toga nismo videli 12 golova na jednom meču Serije A.

Ovaj mali derbi Lombardije je napunio 100 godina pre dve sezone, a gotovo dve decenije Atalanta nije uspevala ni da remizira sa slavnim protivnikom, prvu pobedu su ostvarili tek 1941.

Kasnije su nešto češće slavili, ali ako pogledate 140 mečeva, odnosno 120 zvaničnih, gotovo svaka druga pripala je Milanu. Oni će biti ohrabreni pobedom na premijeri protiv Udinezea, ali bilo je dosta slabosti u odbrani, mada Pioli neće menjati ništa, Ibra i Tonali su i dalje povređeni. Gasperinijev tim odneo je bodove sa "Marasija" na startu, Mjuriel, Zapata, Pašalić će pretiti Manjanu, nema razloga da verujemo da Gasp neće napasti, golovi su najbolje rešenje na "Komunaleu" u Bergamu. 

Inter nije blistao, ali po ko zna koji put su pokazali karakter, srušili su Leće duboko u nadoknadi, Inzagi i dalje čeka pojačanja, protiv Specije mu verovatno nisu potrebna, gosti su rasterećeni pritiska nakon "minimalca" protiv Empolija.

Par koji će biti na večini tiketa je onaj sa "Mapeija", Sasuolo posle možda i previsokog poraza u Torinu od Juventusa, dočekuje Leće, "Salentini" su prava domaća ekipa, Nero-verdi imaju bolji tim, ali Raspadori čeka transfer u Napoli, otišao je Skamaka, treba vremena da se to složi, mada će Dionizi za razliku od starta moći da raćuna na Maksima Lopeza koji je bitan za vezni red.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Naši bombarderi su krenuli uzletom, Jović je otvorio konto protiv Kremonezea, Vlahović nastavio sa terorom od prošle godine, sjajno igra Radonjić na startu odiseje u Seriji A, za Torino. Lukić se izgleda pokajao pa bi mogao da se vrati u tim "Bikova" koji dočekuju Lacio. Videćemo duel braće Milinković-Savić. i ovi timovi su dobili u prvom kolu, mada je možda trijumf Torina u Monci više posledica slabosti novajlije. Ko zna, i ovde su golovi bolji izbor od konačnog skora. 

Jović sa Fiorentinom putuje u Empoli koji je razočarao porazom u Speciji, mada je igra bila blja od rezultata. Navodno se Italijano dvoumi da li da odmori Srbina i šansu pruži Kabralu, ali to bi bio veliki rizik za Toskance u čijim redovima će Nastasić ostati na klupi, a Milenković je posle produžetka ugovora novi lider tima. 

U ponedeljak, Vlahović će učiniti sve da nastavi seriju, rival je Sampdorija, sasvim prosečna ekipa, ali Juventus se znoji nad Di Marijom koji je pokazao protiv Sasuola da pravi razliku. Argentinac je izašao povređen, ako ne bude mogao, Filip Kostić igra od prvog minuta. Recimo da će i Đuričić biti u timu Sampdorije, pa nas čeka srpsko veče u ponedeljak u Đenovi. 

Kompletnu ponudu Serije A na AdmiralBetu pogledajte OVDE!

Favorit je naravno Roma protiv Kremonezea, ali i Napoli protiv Monce koja je videla prvi put u istoriji koliko je teška Serija A.

Ako bismo izdvojili nešto na šta većina verovatno neće obratiti pažnju, verujemo da bi Bolonja mogla da iskoristi sve probleme Verone, čija je odbrana delovala kriminalno na "Bentegodiju" protiv Napulja. Naši, Lazović i Ilić će početi za goste, koji manje-više regularno u poslednjih nekoliko godina gube na "Dal'Ari" i to obično minimalno, sa 1:0. Stoga dupla šansa na Mihin tim i mali broj golova bi mogli da se nađu na tiketima.

I na kraju, Udineze protiv Salernitane, po nama najbolje je izbeći tipova na meč na "Dačija Areni" jer "Zebrete" ne ulivaju poverenje, a ako postignu gol Amaranti bi mogli da izbegnu poraz. 

PIŠE: Boris Jovanović

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke