Serija B - Dug red za promociju!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 12.08.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Vrvi od ambicioznih timova…

EPA/ELISABETTA BARACCHI
EPA/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

 Tokom leta bilo je dosta promena u Seriji B, veliki priliv igrača, klubovi su ili menjali fudbalere ili dovodili na pozajmicu, problem sa novcem je hroničan, ali biće zanimljivo pre svega jer dosta timova ima ambiciju da se bori za elitu.

Đenova je posle godina mučenja ispala. ali oni žele brzi povratak, na kraju krajeva mesto im je u Seriji A. Otišlo je nekoliko igrača, ali jip uvwek imaju solidan tim, stiglo je i par pojačanja, nema sumnje da bi sa Jalcinom, Dragušinom, Ilsankerom iz Ajntrahta trebalo da spakuju tim dovoljno dobar da se vrati u ligu.

Kaljari je ipak slabiji, dosta igrača sa većim platama je moralo da ode, došao je istina Lapadula, ali novi čovek na klupi nekadašnji reprezentativac Liverani neće imati lak posao. Parma nije uspela ni sa Bufonom, ni sa bogatim američkim vlasnicima da se odmah vrati, i Fabio Pekija je novi čovek na klupi, ima dosta iskustva, možda sa iskustvom od prošle godine "Dukali" mogu da se pomognu u novom jurišu kroz ligu koja se dosta po strukturi i načinu igre razlikuje u odnosu na elitu.

U krugu bolji timova su Benevento, Breša, verovatno i Venecija koja je ispala iz Serije A. Prvi imaju kontinuitet, Fabio Kazerta je ostao na klupi, a Breša je pružila šansu Pepu Klotetu, što neodoljivo znači paralelu sa vremenom kada je jedan drugi Pep, Gvardiola igrao za "Rondinele". Sa Brešom uveke morate da računate, ali ne postoji ništa što bi ih recimo odvojilo od Pize koja je ispala u baražu i ima prilično dobar tim. Toskanci su doveli i iskusnog Marana kao trenera. Talentovani napadač Luka je prodat Ajaksu, ali on je bio poput meteora prošle sezone, stigao je Sise iz Atalante, još nekoliko odličnih mladih igrača na pozajmicu, za nas neće biti čudo ako tim sa "Arene Garibaldi" izbori iz direktan plasman. U gornjoj polovini tabele bi trebalo da bude i Palermo. Sicilijanci su se vratili, ali najbolja vest je stigla tek posle slavlja, realizovana je prodaja i oni su sada deo "Siti grupe". To znači obezbeđenu budućnost, postepeni rast. Na "Barberi" je euforija, stigao je Koriniu na klupu, otkupljen je heroj promocije Brunori od Juventusa, stiglo je nekoliko iskusnijih igrača u odbrani, možda je stabilizacija u drugoligaškom rangu cilj, ali ako bude prilike u baražu, zašto da ne.

Ne bi trebalo otpisati ni Frozinone, Fabio Groso će nastaviti misiju sa Lacijalima, tu je bilo dosta prometa, ovaj tim je proteklih godina bio negde između najjača dva ranga, imaju divan stadion, solidnu podršku i oni će se boriti za baraž.

Komo je sjajna priča, njihovi vlasnici Indonežani su među stotinak najbogatijih ljudi na svetu, ali se ne razumeju u fudbal, vole badminton. Poverili su posao ljudima koji imaju više znanja, Sesk Fabregas je najkupnije ime koje je stiglo u Seriju B ovog leta, doveli su još pet ili šest solidnih igrača za ovaj rang, bez pritiska su, svakako ćemo ih pažljivo pratiti.

Vratio se Bari, podržan De Laurentisovim novcem, "Sveti Nikola" će biti dobro popunjen, ali sredina tabele je cilj, kao i za istorijski i regionalno značajne ekipe poput Peruđe i Askolija. Ćitadela koja je godinama bila pri vrhu, sada ima slabiju ekipu, a videćemo koliko može Ređina sa svojim "Amarkord" timom u kome je Menez, Obi, Paragvajac Santander, i na klupi Pipo Inzagi.

Od slabijih timova Kosenca, Modena, pa i Spal deluju kao timovi za donji dom, takođe Sudtirol je prvi put u drugoj ligi, nadaju se da će preživeti uz pomenutu taktiku, gomilanje igrača sa drugoligaškim iskustvom.

U svakom slučaju, Serija B će biti napeta, nije više tako konzervativna po pitanju igre...

Kompletnu ponudu prvog kola Serije B u AdmiralBetu pogledajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke