Ševčenko dobio otkaz, menja ga bivši golgeter!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.01.2022.
13:08
Izvor: Sportske.net

Đenova otpustila trenera.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Nekadašnji golgeter Milana Andrej Ševčenko otpušten je sa mesta trenera Đenove nakon svega devet ligaških utakmica na klupi italijanskog kluba, potvrđeno je sa "Marasija".

Ševčenko je nakon odlaska iz reprezentacije Ukrajine rešio da se oproba u klupskom fudbalu u zemlji gde je ostavi najdublji trag kao igrač, ali je od mogućih 27 bodova sa timom iz Ligurije osvojio svega tri i rastanak je bio neminovan.

Bivšem ukrajinskom fudbaleru ni raspored nije išao na ruku. U Đenovu je stigao 7. novembra u nadi da će pomoći klubu da izbori opstanak, a napušta ga sa pet bodova zaostatka od mesta koje garantuje igranje u Seriji A i naredne sezone.

Debitovao je porazom protiv Rome 21. novembra. Nakon toga nije uspeo da ostvari nijednu pobedu u ligi, a bod je otkinio samo ekipama Sasuola, Atalante i Udinezea.

Pobedio je jedino Salernitanu u kupu, a kuriozitet je da mu je otkaz "uručio" njegov Milan od kojeg je poražen u kupu nakon produžetaka 3:1.

Na klupi Đenove naslediće ga Bruno Labadija, sa kojim će klub iz Ligurije potpisati dvogodišnji ugovor. Bivši nemački fudbaler je nepunih godinu dana bez posla pošto je krajem januara 2021. smenjen u Herti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke