Ševčenko predstavljen, šta za njega znači Đenova?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.11.2021.
16:15
Izvor: Sportske.net

Veliko ime se vratilo u Italiju.

 EPA-EFE/Alessandra Tarantino
EPA-EFE/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Nekadašnji ukrajinski golgeter Andrej Ševčenko predstavljen je kao novi trener Đenove, koja će mu biti prvi angažman u klupskom fudbalu.

"Ovo je veoma važan trenutak u mojoj trenerskoj karijeri. Želim da se zahvalim Džošu Vanderu (novi vlasnik Đenove) i projektu Đenove koji me je vratio u Italiju, zemlju prema kojoj gajim posebnu obavezu", rekao je Ševčenko na početku predstavljanja.

Dodao je da je Đenova važan klub i da je glavni cilj ove sezone izboriti opstanak u ligi.

"Ovo je najstariji klub u Italiji i to nešto znači. Nadam se da ću ostati ovde dugi niz godina", rekao je bivši selektor Ukrajine.

Istakao je da je ubeđen u projekat Đenove te da će ovaj klub u budućnosti činiti prave stvari, ali ne beži da mnogo posla u januarskom prelaznom roku.

"Tim mora da se ojača u januaru. Istorijski gledano igrao je agresivno i nama je potreban pravi mentalitet. Razgovarajući sa igračima osetio sam da i ono žele da poboljšaju situaciju", izjavio je Ševčenko.

Osvrćući se na svoju uspešnu karijeru u Milanu izdvojio je trojicu trenera sa kojima je radio.

"Italijanska škola je veoma važna. Raditi sa Anćelotijem, Zakeronijem i Ćezareom Maldinijem je ogromno iskustvo. Dolazak u Italiju kao trenera za mene je veliki izazov, tim pre što ću se susresti sa vrsnim taktičarima", naveo je on.

Debi će imati nakon reprezentativne pauze protiv Murinjove Rome.

"Imam veliko poštovanje prema Murinju. Njegov dolazak je doneo mnogo italijanskom fudbalu", zaključio je nekadašnji golgeter.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke