"Epski" meč na "Pishuanu", Sevilja kroz produžetke "slomila" Juventus za novo finale Lige Evrope!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.05.2023.
23:36
Izvor: Sportske.net

Ovo takmičenje je Seviljin "domaći teren".

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje su drugi finalisti Lige Evrope i 31. maja će se u Budimpešti boriti sa Romom za svoj sedmi trofej u ovom takmičenju!

Španski tim je u spektakularnom revanšu polufinala savladao Juventus pred svojom publikom sa 2:1 nakon produžetaka. Posle regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a tim rezultatom je završena i prva utakmica u Torinu.

Brutalno dobru utakmicu smo gledali u Sevilji, a posle svega je ipak bolji tim otišao u finale.

Nadigravale su se dve ekipe svih 120 minuta, Sevilja je bila jača, hitrija i konkretnija i zasluženo je slavila.

U finalu ćemo svakako imati priliku da svedočimo istoriji. Sevilja u finalima Lige Evrope ima skor 6 od 6, dok trener Rome Žoze Murinjo nikad nije izgubio neko evropsko finale.

U Sevilji je viđen fantastičan i otvoren meč. Domaćin je u prvom poluvremenu imao više od igre, opasno je pretio u nekoliko navrata, posle udarca glavom El Nesirija u 25. minutu, Ščesni je izvukao loptu sa same gol-linije i tako spasio Juventus.

Samo tri minuta kasnije gosti su imali odličnu šansu preko Di Marije, a onda u 31. minutu "projektil" Akunje i još sreće za ekipu iz Torina, jer je Argentinac bio veoma blizu da zatrese mrežu.

U 33. minutu najbolja prilika za Juventus i stativa Mozesa Kena.

U nadoknadi vremena neverovatna odluka sudije Makelija i ljudi u VAR sobi. Kvadrado je sa obe noge pokupio Toresa unutar svog kaznenog prostora, ali niko nije reagovao, iako se snimak pregledavao. Čini se da je Sevilja tada oštećena za penal.

Na startu drugog dela pretio je Tores, a potom kolosalna šansa za Rabijoa u 55. minutu. Vezista Juventusa bio je u solo-prodoru, blok Sevilje je pukao, Francuz je tukao iz idealne pozicije, ali bio je zamalo neprecizan.

Maks Alegri je potpuno neočekivano ostavio na klupi Vlahovića i Kostića, a srpskog napadača je na teren poslao u 63. minutu umesto Kena.

Vlahoviću je trebalo samo 120 sekundi na terenu da dovede goste u vođstvo. Iskoristio je pas Rabijoa i kiks defanzivaca Sevilje, pa je na prelep način matirao Bonoa, za 0:1.

Sevilja je ekipa od "čvrstog materijala" i to je još jednom pokazala već u 72. minutu. Kijeza je užasno pogrešio, Akunja mu je oduzeo loptu u opasnoj zoni, odložio je za Lamelu, ovaj za Susa, koji je strahovitim udarcem levom nogom sa 18 metara proparao mrežu i izjednačio na 1:1.

Usledio je veliki pritisak Sevilje, koja je u finišu meča imala 18:1 u kornerima, stezao se obruč oko gola Ščensnog, Poljak je u 90. minutu vrhovima prstiju skinuo loptu posle trzaja glavom El Nesirija, pa je Juve nekako "preživeo" i odveo ovaj duel u produžetke. 

Domaćin je napadima krenuo i u dodatnih 30 minuta, a Juventus je konačno kapitulirao u 95. minutu. Brajan Hil je probio po levom boku, uputio je perfektan centaršut za rezervistu Lamelu, a Argentinac je iz punog trka glavom sa 11 metara pogodio željeno mesto, za 2:1.

U nastavku i dalje jak tempo. Juve je pokušavao, Sevilja se bez greške branila, a u 115. minutu je ostala sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona Akunje, koji je dobio zbog odugovlačenja.

Sevilja je izdržala nalete "stare dame" sa desetoricom i otišla u novo finale.

Na kraju, blistava partija Gudelja na poziciji štopera, gol Vlahovića, igrao je i Kostić, ali je prekasno dobio šansu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke