Prštalo na "Pishuanu", Serhio Ramos umalo rešio derbi, Real zadovoljniji bodom!

Autor: Milovan Longinov
subota 21.10.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Na kraju podela bodova.

EPA-EFE/Raul Caro
EPA-EFE/Raul Caro

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje i Real Madrida remizirali su rezultatom 1:1 u derbiju 10. kola La Lige. 

Real Madrid je već u trećem minutu postigao gol posle greške golmana Nilanda kome je ispala lopta, Valverde je iz mrtvog ugla pogodio od stative. Ali, slavlje Madriđana pokvario je signal iz VAR sobe, pošto je utvrđeno da je Džud Belingem bio u ofsajdu, neposredno pre gola. 

Sevilja je nakon toga bila konkretnija i u dva navrata bila je blizu vođstva. U 24. minutu, Ivan Rakitić je zalomio čuvare, gađao je dalji ugao, ali je sa gol linije loptu izbacio Karvahal. U nastavku akcije, Đibril Sou je takođe imao odličnu šansu, šutirao je tik pored stative. 

Sevilja je nastavila da igra ofanzivno i na startu drugog poluvremena, Rakitić je ponovo testirao Kepu, koji je bio na pravom mestu. 

Real Madrid je konačno uzvratio, u 57. minutu Rodrigo je imao dobru priliku, ali se istakao i golman Niland. 

U 72. minutu Kepa je upisao četvrtu intervenciju, En Nesiri je glavom gađao sa 10 metara, ali pravo u golmana Reala. 

Golmana Kepu nisu mogli da savladaju igrači Sevilje, ali jeste - David Alaba! 

U 74. minutu Akunja je centrirao sa levog boka, Alaba i En Nesiri su išli na loptu, Austrijanac je zakačio i savladao Kepu koji nije stigao da reaguje - 1:0.

Ali, prednost Sevilje trajala je samo četiri minuta, u 77. Kros je izveo prekid sa desne strane, a Karvahal se prikrao i glavom pogodio prvi ugao za 1:1.

Već u 80. minutu Sevilja je opet imala šansu da povede, Serhio Ramos je gađao glavom, Kepa je opet bio maestralan. Pootm je i Okampos šutirao sa 20 metara preko prečke. 

Pet minut pre kraja došlo je do sukoba koji je inicirao Vinisijus Žunior, sa kojim se najžešće sukobio En Nesiri, ali se situacija ubrzo smirila, glavni akteri su dobili po žuti karton. 

U nadoknadi vremena Serhio Ramos je bio u novoj velikoj šansi, Suso je izveo prekid, a Španac iz peterca glavom gađao preko prečke. 

Do kraja, nije bilo promene rezultata, utisak je da Real može da bude zadovoljniji ovim remijem. Real ima 25 bodova, ali Barsa može da priđe na -1 pred "El klasiko" naredne nedelje, Sevilja 13. sa devet, mada, ako ovako nastave da igraju, dokopaće se opet borbe za Evropu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke