Sevilja i Viljareal "spavali" do finiša, a onda "bura" i po bod za obe ekipe

Autor: Mladen Heleta
nedelja 03.12.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Zasluženo.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje  i Viljareala remizirali su rezultatom 1:1 u 15. kolu španske La Lige.

Sevilja je tek 15. na tabeli sa 13 bodova, dok je Viljareal 12. sa tri boda više.

"Prespavali" su prvo poluvreme i Sevilja i Viljareal, nije se na terenu desilo ništa vredno pomena, a u nastavku je Sevilja preuzela inicijativu i do 70. minuta opasno pretila preko En Nesirija i Lukebakija.

U tom 70. minutu su gosti mogli pravo niotkuda da povedu, Moreno je uposlio Baenu, koji je tukao iz idealne pozicije, a njegov šut je nogama zaustavio srpski golman Marko Dmitrović.

Kazna za "žutu podmornicu" stigla je pet minuta kasnije.

Rezervisti su bili kreatori Seviljinog vođstva. Pedrosa je odlično centrirao sa leve strane, a Kike Salas je nadskočio Albiola i udarcem glavom sa desetak metara postigao efektan pogodak, za 1:0.

Radost navijača Sevilje trajala je svega 120 sekundi. 

Igrao se 77. minut, kada je Pedrasa centrirao sa leve strane, Gudelj je u pokušaju da interveniše promenio smer lopti i poslao je pravo na nogu Moralesu, koji je bio brži od Dmitrovića i iz peterca je pogodio mrežu, za 1:1.

U 95. minutu je Breteron Dijaz postigao gol za 1:2, ali je nakon VAR provere on poništen zbog prekršaja Čileanca nad Salasom.

Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj odigrali su ceo meč za Sevilju, a Gudelj je pokazao koliko je veliki profesionalac i stavio se na raspolaganje posle velikih zdravstenih problema koje je ranije danas imao njegov brat Dragiša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke