Sevilja prekinula seriju pobeda kad se najmanje očekivalo!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.05.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Prekinut uspon na tabeli.

EPA-EFE/Raul Caro
EPA-EFE/Raul Caro

Povezane vesti

Posle tri pobede u prethodna tri kola (nad Valensijom i Bilbaom u gostima i Viljarealom kod kuće), Sevilja je večeras razočarala svoje navijače.

Pred svojim navijačima na ''Pichuanu'' je neočekivano poražena od ekipe Đirone sa 2:0 i tako ostala na 11. mestu sa 41 osvojenim bodom, dok je Đirona skočila na osmu poziciju sa tri boda više.

Bila je ovo poslednja utakmica 32. kola španske La Lige, a Đirona je do vođstva stigla u 23. minutu, kada je Rikelme odlično centrirao, a Huanpe pogodio mrežu našeg doskorašnjeg reprezentativca Marka Dmitrovića - 0:1.

Taj gol je obeležio prvo poluvreme, a posle deset minuta igre u drugom Đirona je duplirala prednost. Ponovo je Rikelme ''umešao prste'', pogodio je prečku u 55. minutu, a odbijenu loptu je prihvatio Kasteljanos i iskosa sa leve strane je poslao iza Dmitrovićevih leđa - 0:2.

Pokušavala je Sevilja do kraja da vrati rezultatsku neizvesnost, ali bez uspeha. Najbolju priliku za domaće imao je Suso koji je u nadoknadi vremena sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane poslao pravi projektil, ali je umesto mreže pogodio prečku.

Inače, osim Dmitrovića, svih 90 minuta je za Sevilju odigrao i Nemanja Gudelj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke