Sevilja proigrala tek sa devetoricom i hrabro predala štit Baskijcima!

Autor: Milovan Longinov
sreda 09.11.2022.
21:10
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica...

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje izgubili su od Real Sosijedada rezultatom 1:2 u 14. kolu La Lige. 

Večeras smo gledali izuzetno uzbudljivu i ludu utakmicu u kojoj je Sevilja zaigrala tek kada je ostala  sa devetoricom igrača i tako odigrala čak sat vremena!

U 20. minutu Serlot je iznenadio bocom preko Bonoa za 0:1 i vođstvo Real Sosijedada.

Kada je u 28. minutu Rakitić dobio crveni  karton, nakon asistencije iz VAR sobe, delovalo je da su domaćini "gotovi". To je posebno bilo viđeno i kada je šest minuta kasnije, u 34. Niansu takođe dobio direktan crveni karton, pa je Sevilja ostala sa dvojicom igrača manje!

Brojačnu prednost je Sosijedad iskorstio već u 36. minutu kada je pogodio Braiz Mendes.

Ipak, tako je do kraja utakmice "dobila" 1:0, ali nedovoljno za bod, pošto je do kraja ostalo 1:2. 

Sa devetoricom igrača Sevilja nije odustajala, nastavila je da se bori i čak i da napada, a u 44. minutu Rafa Mir je iskoristio asistenciju Teljesa za 1:2.

Horhe Sampaoli je na poluvremenu morao malo da promeni koncept igre i igrače, ušli su Salas i Đordan, nešto kasnije i En Nesiri i Dilejni. 

Očekivnao, Real Sosijedad je imao više prilika, Kubo ih je imao nekoliko, ali je večeras bio baš loš. Golman Bono je briljirao, u dve, tri situacije je ostavljao Sevilju u životu. 

U 78. minutu Sevilja je bila najbliža izjednačenju, Teljes je centrirao, En Nesiri je gađao glavom, lopta je prohujala pored stative. En Nesiri je imao novu šansu nekoliko minuta kasnije, opet glavom, opet van okvira gola. 

Real Sosijedad je upisao pobedu i makar privremeno skočio na treću poziciju sa 26 bodova, dok je Sevilja nastavila da tone pošto ima 11 bodova, koliko i Selta i Kadiz koji su ispod crte. 

U drugom večerašnjem meču Almerija je kao domaćin pobedila Hetafe rezultatom 1:0. Jedini strelac na meču bio je Leo Baptistao u 26. minutu.

Nemanja Maksimović je odigrao prvo poluvreme, a Stefan Mitrović ceo meč za Hetafe.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke