Sevilja u "kanalu", Rakitić kaže: "Najteži trenutak u karijeri"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 17.12.2023.
15:15
Izvor: Sportske.net

Teški dani za Sevilju.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbalski klub Sevilja prolazi kroz jako teške dane. Aktuelni osvajač Lige Evrope će se ove sezone boriti za opstanak u španskoj La Ligi, juče je izgubio od Hetafea sa 3:0 kod kuće u 17. kolu i nalazi se tek na 16. mestu sa 13 bodova. Isti broj bodova ima i Kadiz, koji je u zoni ispadanja zbog slabije gol-razlike.

Sevilja je bila poslednja u svojoj grupi Lige šampiona, a sinoć je ceh platio urugvajski trener Dijego Alonso, koji je dobio otkaz posle samo dva meseca na mestu šefa stručnog štaba.

Iskusni hrvatski vezista Ivan Rakitić priznao da je ovo težak momenat.

"Ovo mi je verovatno najteži trenutak u karijeri. Naredna 24 sata ćemo biti posvećeni radu i treningu i jedino o čemu ćemo misliti je pobeda protiv Granade i kako da prevaziđemo sve ovo. Naša je krivica. Kada stvari ne idu kako treba, preuzimam odgovornost i oko toga nema problema. Učinićemo sve da preokrenemo situaciju", rekao je Rakitić.

Sevilja je pod komandom Alonsa pobedila samo dva puta i to protiv niželigaša u Kupu kralja.

"Ne možemo da objasnimo šta nam se dešava. Hvala treneru na zajedničkom radu, koji na kraju nije mogao da se nastavi. Nema nam druge nego da ustanemo, dignemo glave i pogledamo jedni druge u oči. Ovo je najteži dan u mojoj karijeri, obećavam da ćemo se podići", istakao je Rakitić sinoć posle utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke