Sevilja uspela da slomi Valjadolid u finišu, remi na "Mestalji"

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.09.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Pobeda Andalužana.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje pobedili su na svom "Ramon Sančez Pishuanu" ekipu Valjadolida rezultatom 2:1, 

Sevilja je konačno uhvatila zalet, nakon što je pre 10 dana pobedila Hetafe, ovo im je druga vezana pobeda pred svojim navijačima, ali veoma teško izvojevana.

Sevilja je povela u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Tores postigao autogol za 1:0. 

Drugo poluvreme nije dobro počelo za Andalužane, jer se prvo povredio Saul Nigez, a onda je tri minuta kasnije Valjadolid izjednačio. Igrao se 56. minut kada je Perez iskoristio odličan solo prodor i povratnu Martina za 1:1. 

Garsija Pimienta je odmah krenuo u ofanzivu, uveo je Ejukea i Susa i to je donelo rezultat. Sevilja je napadala i stvarala šanse, a 10 minuta pre kraja Peke je promašio čist zicer u situaciju jedan na jedan kada je pogodio golmana.

Ali, rezervista Ejuke je u 85. minutu sjajno prošao kroz sredinu i pogodio dalji ugao, po zemlji za 2:1. 

U nadoknadi vremena Sevilja je ostala sa igračem manje pošto je zbog drugog žutog kartona isključen štoper Markao, ali je Sevilja uspela da sačuva prednost i upiše drugu pobedu. 

Inače za tim Sevilje ceo meč odigrao je i naš Nemanja Gudelj, koji je u poslednjih pola sata bio i kapiten, kada je izašao Hesus Navas.

U drugom večerašnjem susretu, Valensija nije uspela da pobedi Osasunu, pošto je rezultat bio - 0:0. 

Nakon što su u prošlom kolu konačno upisali pobedu, nad Đironom, izabranici Rubena Barahe nisu uspeli da pobede i tvrdu Osasunu.

Utakmica na "Mestalji" bila je tvrda i ujednačena, ali na kraju nije bilo golova.

Posle večerašnjih mečeva, Osasuna je najbolje plasirana, sa 11 bodova zauzima 11. mesto, Sevilja je 12. sa osam, dok su Valensija i Valjadolid na granici zone ispadanja sa po pet. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke