Nije sve tako crno u Juventusu, ima i nešto sjajnog! Trofej Kupa ide u Torino!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 19.05.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Pirlov drugi trofej u trenerskoj karijeri.

 EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa osvojili su Kup Italije pobedivši Atalantu u Ređo Emiliji, pred navijačima, sa 2:1 (1:1).

Za Juventus je od izuzetne važnosti bilo da dobiju ovaj meč kako sezona ne bi potpuno propala. Liga šampiona im "visi" u vazduhu i ovo je jedina šansa za njih da se poraduju u sezoni za zaborav.

Dobro je počelo za njih, ali je gol sam po sebi sporan zbog starta Kvadrada nad Gosensom na sredini terena. Nakon toga je usledila kontra, nešto trapavija intervencija odbrane Atalante i prelep udarac Kuluševskog kojim je doneo prednost Juveu.

Međutim, ubrzo je odgovorila Atalantagolom Malinovskog koji je natrčao na asistenciju Hansa Hatebura. Imao je Bufon posla, Atalanta je više pretila, ali nije naivne šanse imao ni Juventus. Mogli su Pirlovi izabranici do gola kada je Golini spasio da De Ron ne postigne autogol. Delić magije izveo je Ronaldo kada je petom asistirao Kjezi, ali je ovaj pogodio stativu.


Pošto tada nije prošlo, jeste u 74. minutu. Sjajan dupli pas sa Kuluševskim, Kjeza pretvara u gol i donosi "staroj dami" novo vođstvo.

Do kraja susreta, Juventus je uspeo da sačuva prednost i dođu do svog 14. trofeja u Kupu Italije. Tako će se Đanluđi Bufon, koji je branio na ovom meču, oprostiti od Juventusa odličjem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke