Sigurni su samo smrt, porez i Mo Salah u prvom kolu Premijer lige

Autor: Nemanja Janošev
subota 14.08.2021.
20:57
Izvor: Sportske.net

Odlična partija Egipćanina, ponovo...

Liverpool FC
Liverpool FC

Povezane vesti

Ukoliko ste danas u svom fantazi timu imali Mohameda Salaha onda ste srećan čovek. Ukoliko ste ga pak, imali u paru sa Brunom Fernandešom ili Polom Pogbom, onda ste još srećniji.

Čija partija je više impresionirala, za dalju je diskusiju, ali Mohamed Salah je protiv Noriča ušao u istoriju Premijer lige, stoga ćemo mu posvetiti nekoliko pasusa.

Naime, fenomenalni Egipćanin je petu sezonu u nizu ušao sa pogotkom, što do sada nikome nikada nije uspelo, a znamo kakvi su sve fudbaleri hodili najjačom ligom sveta od njenog nastanka.  Prošlu sezonu, Salah je otvorio het-trikom protiv Lidsa, a onu pre te, otvorio je pogotkom takođe protiv Noriča. Sjajno je krenuo magičnu kampanju 2018/2019 kada je doprineo u pobedi nad Vest Hemom, a u svom debitantskom meču za Liverpul u Premijer ligi protiv Votforda (3:3) uspeo je da donese preokret crvenima, no golom Migela Britosa u nadoknadi, stršljenovi su izbegli poraz.

Imao je Salah svojih minuta u prošloj kalendarskoj godini, kada baš ništa nije išlo Klopu i ekipi sa Enfilda, ali odavno je nadmašio frazu „čudo za jednu sezonu“.

Danas je bio raspoložen za saradnju i sa dva proigravanja povezivao Dioga Žotu i Roberta Firmina sa golovima. Ubrzo je i sam nagrađen za odličnu partiju i lepim pogotkom zapečatio sudbinu povratnika u elitu. Osim toga, stvarao je prilike i bio konstanta pretnja po Tima Krula.

Prethodni put, Lids je video razgoropađenog Salaha koji je meč okončao het-trikom. Sezonu jeste završio kao najbolji strelac kluba i bio nadomak istog uspeha gledajući čitavo prvenstvo. Videćemo kako će to izgledati ove godine i hoće li veza između njega i Sadija Manea delovati bolje u ovoj paklenoj konkurenciji za titulu prvaka. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke