Silni Marsej postigao šest golova, instant učinak Birmančevića dovoljan tek za utehu

Autor: Stefan Matić
četvrtak 29.12.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Bez golova u Nici.

Twitter/Olympique de Marseille
Twitter/Olympique de Marseille

Povezane vesti

Olimpik Marsej - Tuluz 6:1 

Marsej je došao do treće uzastopne pobede i to veoma ubedljive nad Tuluzom koji beležio četvrti poraz uzastopce. 

Ronžije dovodio Marsej u vođstvo posle 13 minuta igre. Imao je Tuluz priliku za izjednačenjem, ali šut Čaibija prolazi kraj stative.

Marsej na poluvreme odlazi sa dva gola prednosti. Nikolaisen pogađa sopstvenu mrežu, Tuluz gubi sa 2:0 od 41. minuta. Nastavak je doneo još bolju igru Tudorovog tima. Paje je imao šansu u 47. minutu za 3:0, ali je ipak majstorija Kolašinca iz 51. minuta povećala prednost domaćih. Odličan gol nekadašnjeg igrača Arsenala i Šalkea. 

Paje dolazi do svog gola, Dimitri pogađa za 4:0 u 62. minutu. Minut kasnije na teren kroči i naš Veljko Birmančević i samo par trenutaka kasnije donosi penal svom timu. Odličan prodor, Van den Bomen smanjuje na 4:1 sa kreča. Penal smo videli i na drugoj strani. Mavisa pravi prekršaj, Čengiz pogađa za "petardu" domaćina 5:1. Samo dva minuta kasnije i Nuno Tavares dolazi do gola, to je 6:1 za večeras odlični Marsej. 

Nica - Lens 0:0 

Drugoplasirani Lens je posle niza od pet uzastopnih pobeda zaustavljen na Azurnoj obali.

Gradit je imao dobru šansu za goste već u petom minutu, u desetom i Samed promašuje odličnu šansu a Abdulu opravdano poništavaju gol zbog ofsajda u 22. minutu. Sve su ovo bile šanse za Lens. Potom su uzvratili Pepe i Laborde, ali bez promene rezultata. Do kraja prvog dela igre, Šmajhel je bio na iskušenju. Danac je odlično skinuo šut Sameda 1 na 1. 

Nica dolazi do gola u drugom delu igre, ali pogotak Nikole Pepea je ubrzo i poništen te smo ostali uskraćeni golova večeras na ovom susretu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke