Simeone bez rešenja za tandem Foden-De Brujne, Siti bliži polufinalu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.04.2022.
22:49
Izvor: Sportske.net

Ulazak Fila Fodena bio je ključni Gvardiolin potez večeras.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, Mančester siti je pred svojim navijačima večeras uspeo da stekne minimalnu prednost protiv Atletika pred revanš u Madridu.

''Građani'' su zasluženo trijumfovali sa 1:0, pobeda je mogla da bude i ubedljivija, a do nje su došli najviše zahvaljujući tandemu Foden-De Brujne.

Razvoj događaja na terenu tokom prvog poluvremena možda najbolje ilustruje podatak da Atletiko nije imao nijedan šut ka protivničkom golu. ''Građani'' su imali inicijativu, 70% je lopta bila u njihovom posedu, uputili su u prvih 45 minuta šest šuteva, ali nijedan u okvir gola, pa Oblak na jednoj i Ederson na drugoj strani nisu imali mnogo posla u prvom delu igre.

Početkom drugog poluvremena, gosti su izveli dve obećavajuće kontre, ali Grizman, pa Ljorente posle pretrčanih pedesetak metara u sprintu nisu imali dovoljno snage i koncentracije za završni udarac.

Ipak, Mančester siti je nastavio da vrši pritisak na polovini rivala, bilo je i možda spornih situacija u kaznenom prostoru Madriđana, a navijači Sitija su najburnije reagovali u 67. minutu kada nije dosuđen penal posle kontakta Mandave i Sterlinga u kaznenom prostoru Atletika. Sudija Ištvan Kovač nije smatrao da je postojao prekršaj, igra je nastavljena.

Ali, samo tri minuta kasnije Mančester siti je poveo. Ulazak Fila Fodena umesto Mareza se pokazao kao pravi potez Pepa Gvardiole. Upravo je Foden odlično asistirao De Brujneu u kaznenom prostoru gostiju, a ovaj je iskosa sa desne strane snažnim udarcem savladao Oblaka - 1:0 za Mančester siti.

Ta prednost je mogla da bude udvostručena u 80. minutu. Ponovo je Foden napravio pometnju u odbrani ''Jorgandžija'', ušao je u kazneni prostor sa desne strane, potom poslao loptu u sredinu odakle je De Brujne šutirao, ali ispred golmana Oblaka je taj šut izblokirao štoper Atletika Stefan Savić.

Finiš meča obeležile su i međusobne čarke, u par navrata se stvarala gužva, ali se ipak sve brzo smirilo i slavlje ''Građana'' moglo je da počne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke