Simeone i Tores izbacili šampiona Evrope!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 15.01.2015.
21:54
Izvor: Sportske.net

U okviru osmine finala Kupa Kralja Atletiko Madrid je u dve utakmice bio bolji od šampiona Evrope, Real Madrida, pa se plasirao u četvrtfinale. Golgeterski povratak Fernanda Toresa.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Real Madrid neće osvojiti sve trofeje ove sezone pošto su ispali iz "Kupa Kralja" od gradskog rivala, Atletika.

Znali su svi da će atmosfera na ovoj utakmici biti neverovatna pošto je na ulice oko 18 časova izašao veliki broj ljudi kako bi pružili podršku Real Madridu i igračima tog kluba koji su prvi meč izgubili sa 2:0.

Počelo je sjajnom koreografijom na tribinama u čast Kristijana Ronalda koji je osvojio "Zlatnu loptu" u ponedeljak, i uzvikivanjem njegovog imena.

Ipak, šok za Real na samom startu.

Fernando Tores je posle samo 47 sekundi postigao svoj prvi gol od povratka u Atletiko nakon asistencije Grizmana, a "Galaktikosima" su bila potrebna četiri gola kako bi prošli u narednu fazu takmičenja.


Bio je to najbrže postignut gol Atletiko Madrida na stadionu Reala, rekord je držao Serhio Aguero koji je gol postigao nakon samo 57 sekundi.

Neverovatna ofanziva Reala nakon postignutog gola Atletika. Isko je kreirao nekoliko odličnih prilika, Bejl je propustio jednu od njih.

Ipak, Real je konačno izjednačio preko Serhija Ramosa. Odlični defanzivac je sjajno skočio u šesnaestercu Atletika nakon asistencije Krosa, bila je to greška golmana Oblaka, 1:1.

Grizman se nije osećao najbolje zbog povrede ramena, ali je ostao na terenu i nakon poluvremena.

Spain Soccer Copa del Rey
foto: Beta

Ispostavilo se to kao odličan potez Dijega Simeonea. Ponovo asistencija Grizmana, Tores "lomi" Pepea i šalje loptu iza gola golmana Navasa, 1:2!

Ista priča kao i u prvom poluvremenu, Real je napadao, možemo reći i "kidisao" ka golu Atletika, a Ronaldo donosi izjednačenje samo 9 minuta kasnije.

Bejl ga je uposlio sa leve strane, nije imao previše problema najbolji igrač sveta da reši ovu situaciju glavom, 2:2.

Mogao je Grizman da postigne još jedan gol za Atletiko, ali je Navas bio solidan na golu, dok su na drugoj strani pokušavali svi napadači u dresu Reala, ali potpuno bezuspešno, iako su uputili više od 30 šuteva ka golu Jana Oblaka, koji je branio sve sigurnije nakon greške u prvom poluvremenu.

Kako je meč odmicao, jasno je bilo fudbalerima Reala da neće moći da sustignu prednost Atletika koja je bila ogromna, pa je na kraju ostalo 2:2 u ovom meču, ukupno 2:4.

Golove pogledajte OVDE.

tores

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke