Simeone je Atletikova neprobojna tvrđava, a to najbolje znaju Real i Barsa

Autor: Sportske Net
subota 10.07.2021.
17:25
Izvor: Sportske.net

Devet i po dugih godina.

Ballesteros
Ballesteros

Povezane vesti

Dijego Simeone je svojim dolasku u Atletiko Madrid promenio kurs "jorganžija" i skrenuo sa stogodišnjeg lutanja u sredini tabele do samog severa, do naizgled neosvojivog vrha Primere. On je u svom dosadašnjem devetipogodišnjem mandatu sa Atletikom osvojio La ligu, španski Kup, španski Superkup, dva naslova Lige Evrope, dva naslova UEFA Superkupa i dvaput je izgubio u finalima Lige šampiona. 

Posle uspeha minule sezone, klub je sačuvao svoje najbolje, a to je upravo Simeone. Agentinac je produžio saradnju do 2024. godine. 

Međutim, i pored pomenutih uspeha, da bismo razumeli stabilnost i kvalitet koji je Simeone uneo u klub, valjalo bi to uporediti sa dva najveća rivala - Barselonom i Real Madridom. Prošlo je čak sedam imena kroz dva najtrofejnia kluba, dok je u Atletiku ostalo jedno, Dijego Simeone.

Po dolasku Simeonea, na klupi Reala bio je Žoze Murinjo od 2010, a Barselonu je od 2008. vodio Pep Gvardiola. Argentinac je došao na scenu gde se već vodila bitka između dva najuspešnija kluba Španije, ali obojica stručnjaka napustila su Madrid, odnosno Barselonu. Na "Bernabeuu" Murinja je zamenio Karlo Anćeloti, koji je ovo leto ponovo vratio u klub. Potom su redom prolazili, Rafa Benitez, Zinedin Zidan, Julen Lopetegi, Santjago Solari, potom je Zizu još jednom okušao sreću, da bi Italijan preuzeo kormilo pred narednu sezonu. Slično je bilo i kod najvećeg rivala, Gvardiola je napustio "Kamp nou" 2012, a došao je Tito Vilanova, potom Herard Martino, zatim Luis Enrike, Ernesto Valverde, Kike Setjen i na kraju Ronald Kuman, koji ostaje na klupi "bordo-plavih" uprkos činjenici da mu je opstanak bio na tankom štapu. 

Ispratio ih je Simeone mnogo. Ne samo kada je reč o najvećim konkurentima, već i na klupama drugih klubova, kao što su Sevilja, Valensija, Viljareal... Prošla je skoro decenije od tog 1. januara 2012, možda i najbolja satisfakcija Dijega Simeone jeste upravo produžetak saradnje sa "jorgandžijama" na još dve godine za nove pobede i rekorde. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke