Simeone ponovo diše - Liverpulov dželat će biti spreman!

Autor: Sportske Net
ponedeljak 04.10.2021.
23:55
Izvor: Sportske.net

Nije ozbiljna povreda.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Markos Ljorente će po svemu sudeći biti spreman da se suoči sa Liverpulom 19. oktobra u trećem kolu Lige šampiona. 

Španac se povredio na utakmici protiv Barselone, mada ne deluje da je ozbiljna povreda. Ostalo je još dve nedelje do utakmice sa engleskim velikanom, a mišićni problemi Ljorentea ne bi mu trebalo da predstavljaju prepreku da igra u Ligi šampiona.

Ljorente je jedan od onih igrača koji jedva da imaju odmora kod Simeonea. Njegovo privilegovano telo znači da ga Čolo ne štedi gotovo nikada. Menja mu pozicije, bilo da su unutrašnje, spoljašnje, ofanzivnije, on je uvek tu. Ove sezone odigrao je deset utakmica, osam u La Ligi i dva u Ligi šampiona. On nije tako odlučan kao prošle sezone, budući da još nije postigao gol ili asistirao, ali je svakako stub Atletika.

Prošle sezone odigrao je 37 ligaških utakmica i osam utakmica Lige šampiona. Pauzirao je samo na meču protiv Betisa. Ukupno 3.618 neverovatnih minuta. Postigao je 12 golova i dodao jedanaest asistencija. U evropskom takmičenju postigao je gol i asistenciju.

Utakmica 19. oktobra je od vitalnog značaja za Atletiko, koji se nalazi u prilično interesantnoj grupi u Evropi, zajedno sa Liverpulom, Milanom i Portom. Oni su remizirali kod kuće protiv Porta i pobedili Milan u gostima. Sa četiri boda zaostaje za engleskim timom, koji ima šest. 

Markos Ljorente takođe dobro pamti mečeve sa Liverpulom, jer je upravo njegovo igranje bilo od vitalnog značaja za eliminaciju engleskog tima u Ligi šampiona 2019/20. Njegova dva gola na "Enfildu" izbacila su Liverpul u osmini finala. Ako se ne dogodi ništa nenormalno, i prateći šta prognozira medicinski tim "jorgandžija", Ljorente će igrati protiv Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke