SIMULTANKA - Lautaro do 54. minuta sedeo na klupi, a onda dao ČETIRI gola - Inter je opet na vrhu!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.09.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Inter upisao šestu pobedu od početka sezone u Seriji A.

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Fudbaleri milanskog Intera vratili su se na lidersku poziciju na tabeli, ubedljivom pobedom na gostovanju ekipi Salernitane.

''Neroazuri'' su večeras trijumfovali sa 4:0, a sva četiri gola u drugom poluvremenu postigao je fenomenalni Lautaro Martinez!

On danas nije bio u startnoj postavi Intera, a bez njega na terenu Inter nije uspeo da tokom prvog poluvremena pronađe put do mreže domaćih.

Morao je Inzagi da reaguje početkom drugog poluvremena uvođenjem Lautara u igru u 54. minutu, a ta odluka mu se isplatila samo osam minuta kasnije. Tiram je odlično centrirao sa leve strane na ivicu peterca, Lautaro je za delić sekunde bio brži od golmana Očoe, prebacio ga i poslao loptu u mrežu - 0:1.

Izgledalo je da Inter polako dovodi stvari na svoje mesto, ali Salerenitana se nije predavala i već u 65. minutu se zatresla i Zomerova mreža. Legovski ga je savladao i proslavio gol, ali je ubrzo usledio ''hladan tuš'' za domaće navijače - gol je poništen zbog ofsajda, na intervenciju iz VAR sobe.

Ali, na isteku 77. minuta meča ništa nije bilo sporno na drugoj strani. Najpre je Damfris na desnoj strani iskoristio neopreznost Bradarića ispred kaznenog prostora domaćih, osvojio je loptu, a u nastavku akcije Barela upisuje asistenciju za Lautara Martineza koji svojim drugim golom rešava pitanje pobednika u ovom meču.

Nisu se gosti time zadovoljili, a u 84. minutu Lovato je u kaznenom prostoru Salernitane oborio Tirama i skrivio jedanaesterac. Lautaro Martinez je preuzeo odgovornost da izvede šut sa bele tačke, to je učinio precizno, po zemlji i stigao do svog het-trika u ovom meču - 0:3.

I kada se činilo da će to biti sve što smo videli u ovom meču,Lautaro je u 89. minutu postogao i četvrti gol, ovoga puta na asistenciju Karlosa Augusta za konačnih 4:0 u korist Intera!

Lautaro se sa ova četiri gola izdvojio i na vrhu liste strelaca u Seriji A, sada ima devet postignutih golova, ispred Osimena iz Napolija sa pet.

Inter se na vrhu tabele pridružio Milanu, obe ekipe imaju po 18 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke