Aleks Ferguson o danu koji je promenio sve - "Pitao sam se koliko sunčanih dana ću videti još?"

Autor: Stefan Matić
nedelja 07.03.2021.
13:15
Izvor: Sportske.net

Legendarni Škot o svom najgorem iskustvu.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Sinoć je na festivalu filma u Glazgovu specijalno prikazan dokumentarac "Ser Aleks Ferguson: Nikada ne odustaj". 

Film počinjem audio snimkom poziva hitnoj službi od strane Džejsona Fergusona, Aleksovog sina, koji se desio petog maja 2018. godine. Sir Aleks Ferguson je doživeo izliv krvi na mozgu. 

Postojalo je tek osamdeset procenata šanse da Škot neće preživeti. 

"Bilo je pet izliva krvi na mozgu tog dana. Tri je umrlo, dvoje preživelo. Znate da imate sreću. Sećam se da je bio predivan dan. Pitao sam se koliko ću još sunčanih dana videti", izjavio je Ser Aleks u dokumentarcu. 

U jednom trenutku oporavka Škot je izgubio mogućnost govora na deset dana. 

"Mrzeo bih ukoliko bih izgubio pamćenje. To bi bio užasan teret za moju porodicu, ja koji sedim kući ne znajući ko sam. Dva doktora su ušla i rekla, 'napišite imena svoje porodice, svojih prijatelja, timova, igrača'. Samo sam pisao, pisao i pisao", priznao je legendarni stručnjak Mančester junajteda. 

Sve se završilo kako treba, Ferguson je narednog septembra posetio i "Old Traford". Jasno koliko mu "Teatar snova" znači. 

U samom dokumentarcu se priča i o počecima u Glazgovu, '99 i osvajanju LŠ sa Junajtedom. Čak 550 sati materijala je bilo prikupljeno za dokumentarac, ostaje da se vidi kada će postati globalno dostupan. 

Ferguson je proveo 26 i po godine na "Old Trafordu" gde je osvojio 38 trofeja uključujući 13 Premijer liga i dve Lige šampiona. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke