Siti "petardom" do vrha tabele, živ je Arsenal!

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.01.2021.
23:06
Izvor: Sportske.net

Pljuštali golovi, Siti je na vrhu tabele.

EPA-EFE/Michael Regan
EPA-EFE/Michael Regan

Povezane vesti

Mančester Siti je kao gost razbio VBA rezultatom 5:0 (4:0), dok je Arsenal takođe kao gost savladao Sautempton - 3:1 (2:1).

Iako Pep Gvardiola nije mogao da računa na Kevina De Brujnea i Serhija Aguera, a Gabrijel Žezus je počeo na klupi, Siti je pokazao svoju silu večeras u Birmingemu.

Najpre je zablistao tandem Gundogan-Kanselo. U šesto minutu, Španac proigrava Nemca za 1:0, da bi u 20. Kanselo bio strelac, posle kontroverznog gola i nove zbunjujuće situacije sa VAR tehnologijom, o čemu više pogledajte OVDE

Na isteku pola časa igre Gundogan je ponovo bio strelac za ogromnih 3:0, da bi u nadoknadi vremena Marez pogodio posle Sterlingove asistencije.

Pep Gvardiola je odlučio da odmori Fodena i Gundogana, koje je izveo u 52. minutu, ušli su Laport i Feran Tores. Pet minuta kasnije, Marez se revanširao Sterlingu za 5:0. 

Do kraja, Siti je mogao da postigne koš koji pogodak, ali su Građani spustili loptu i mirno priveli meč kraju i petardom proslavili lidersku poziciju.

Arsenal je u gostima pobedio Sautempton rezultatom 3:1 i tako se revanširao za poraz od pre tri dana na istom ovom stadionu u FA kupu. 

Ponovo je blistao tandem Saka-Lakazet, svaki je  upisao po gola i asistenciju.

Domaći su bolje otvorili meč, pošto je već u trećem minutu Armostrong iskoristio asistenciju Vard-Prausa za 1:0. Odgovor  je stigao posle samo pet minuta, Džaka je asistirao Pepeu koji je konačno pogodio - 1:1.

Do poluvremena, Arsenal je  uspeo da preokrene rezultat, Lakazet je asistirao Saki, koji pogađa za 1:2.

Isti tandem je zaslužan i za treći gol, ovaj put se u 72. minutu Saka revanširao Francuzu za nedostižnih 1:3.

Arsenal je tako skočio na osmu poziciju sa 30 bodova, dok Sautempton ima jedan manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke