Pep promešao karte i dobio Bajern, Ake za glavobolju

Autor: Milovan Longinov
sreda 26.07.2023.
14:31
Izvor: Sportske.net

"Građani" slavili protiv tima iz Bavarske, ali nije moglo bez problema...

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Povezane vesti

U prijateljskoj utakmici u Tokiju, fudbaleri Mančester sitija savladali su ekipu Bajerna iz Minhena rezultatom 2:1.

Pep Gvardiola je izveo promešani sastav, ali je svima zapalo za oko što je kapitensku traku poneo Kajl Voker, velika želja Tomasa Tuhela i Bajern Minhena.

Bajern je bio nešto opasniji na početku, posebno preko Liroja Sanea, koji je pogodio i prečku iz slobodnog udarca, a onda je usledila kazna.

U 21. minutu Riko Luis je pobegao i sa desne strane pravovremeno proigrao Džejmsa Mekatija koji je savladao Jana Zomera za 1:0

Neposredno potom povredio se i Nejtan Ake, što je bila jedina loša vest za Pepa na današnjem meču, a pre isteka pola časa zamenio ga je Manuel Akanđi.

Očekivano, i Tuhel i Gvardiola su na poluvremenu promenili sastave i pružili šansu drugim igračima, ali pogodaka nije bilo sve do 81. minuta. 

Posle lepe akcije po levoj strani i povratne kroz peterac, Tel je pokupio odbitak i pogodio za 1:1, ali pet minuta kasnije, "građani" su stigli do novog vođstva.

Konačan rezultat postavio je Ajmerik Laport koji se najbolje snašao u gužvi posle udarca Fodena iskosa s desne strane.

Siti je tako ostvario svoju četvrtu pobedu na pripremama pred početak nove sezone, dok je Bajern zabeležio prvi poraz ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke