Gudelj tragičar, Siti osvojio i Superkup Evrope!

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.08.2023.
23:09
Izvor: Sportske.net

Srbin promašio odlučujući penal.

EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Superkup Evrope pošto su pobedili Sevilju rezultatom 6:5 (1:1). 

Posle regularnih 90 minuta nije bilo golova, Sevilja je povela golom En Nesirija u 25. minutu, a izjednačio je Kol Palmer u 63. Kako pobednika nije bilo, odmah su se izvodili penali, a u poslednjoj seriji jedini neprecizan bio je naš Gudelj. 

Pep Gvardiola večeras nije mogao da računa na povređene igrače - Kevina De Brujnea, Džona Stounsa i Bernarda Silvu, što se osetilo posebno u prvom poluvremenu. Kovačić je dobio mesto u veznom redu pored Rodrija, dok je Palmer pravio društvo Grilišu i Halandu u napadu.

S druge strane, Mendilibar je izveo najjači sastav i očigledno je odlično pripremio ovaj meč. Siti je dominirao i imao posed, ali je Sevilja bila opasna i odlična iz tranzicije i brzih kontri. Iz jedne takve situacije, u 25. minutu, Akunja je odlično pronašao En Nesirija koji je nadskočio Gvardiola i glavom matirao Edersona za 0:1. 

Osim Akeove prilike u uvodnim minutima, tačnije u osmom, Siti gotovo da nije ozbiljnije pripretio Bonou u prvom poluvremenu, ali je zato drugo bilo znatno zanimljivije. 

U 50. minutu En Nesiri je mogao da reši sve dileme, ali je Ederson maestralnom intervencijom sprečio sigurnih 0:2. U 60. minutu Hesus Navas je tražio En Nesirija i umalo ga pronašao, ali je u poslednjem trenutku presečen pas. 

Samo tri minuta kasnije, u 63, Siti je uspeo da kazni promašaje. Rodri je centrirao, a Palmer iz drugog plana pobegao i glavom prebacio Bonoa za 1:1. 

En Nesiri je umalo ponovo postao heroj, imao je novu situaciju jedan na jedan u 65. minutu, ponovo je Ederson sprečio vođstvo Sevilje. 

Siti je do kraja stiskao obruč oko gola, Palmer je imao odličan šut, potom i Griliš, ali je Bono bio siguran. 

Treba istaći da je naš reprezentativac Nemanja Gudelj odigrao maestralan meč i da je bio najzaslužniji što se Erling Haland nije mnogo isticao, te je zaista odradio veliki posao večeras. Ipak, na kraju je izrastao u tragičara...

Do kraja nije bilo promene rezultata, a po pravilu, po isteku 90. minuta odmah se pristupilo izvođenju penala. 

1. Haland rutinski po zemlji, baš kao i Okampos - 1:1 

2. Alvarez snažno u gornji desni ugao, Rafa Mir ga kopirao za 2:2

3. Kovačić snažno u donji levi ugao, Rakitić takođe, još preciznije za 3:3

4. Griliš jako po sredini, Montijel uz samu stativu - 4:4

5. Voker uz dosta sreće, Bono je zakačio loptu, Gudelj pogađa prečku, Siti osvaja novi trofej!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke