Spektakularni "rolerkoster" u Njukaslu, košmar Vokera, "lepotica" Silve, "bljesak" De Brujnea i "zlatni gol" Boba za pobedu Sitija!

Autor: Mladen Heleta
subota 13.01.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Njukasl u gostima sa 3:2, u derbiju 21. kola engleske Premijer lige.

Gledali smo fantastičan okršaj i neverovatne preokrete. Gosti su poveli preko Bernarda Silve, domaći preokrenuli do poluvremena golovima Isaka i Gordona, da bi u nastavku rezervisti De Brujne i Bob doneli trijumf braniocu titule.

Siti je sada skočio na drugo mesto sa 43 boda, što je dva manje od lidera Liverpula. Njukasl je deseti sa 29 bodova na svom kontu.

Prvo poluvreme bilo je žestoko i pravo premijerligaško. Videli smo tri sjajna gola, tempo je bio strahovit, a na terenu je sve prštalo od duela.

Gosti su u osmom minutu ostali bez golmana Edersona, koji se povredio i ustupio svoje mesto Ortegi.

Siti je preuzeo inicijativu i poveo u 26. minutu lucidnim pogotkom Bernarda Silve.

Doku je sačuvao loptu u akciji šampiona i poslao je na desnu stranu za Vokera. Ovaj je uputio oštar pas na liniju peterca, a Silva je tamo izveo maestralan potez i sa igračem na leđima, petom poslao loptu u mrežu golmana Dubravke, za 0:1.

Silva je samo dva minuta kasnije mogao da duplira prednost i verovatno zatvori meč, tukao je silovito sa distance, ali je Dubravka izvanredno intervenisao.

I onda "blickrig" Njukasla u periodu meča kada je delovalo da je Siti "umrtvio" igru.

U 35. minutu je "sevnuo" pas Bruna Gimaraeša u prazan prostor, loptu je prihvatio Isak, cimnuo Vokera i "izlomio" ga u desno, a onda sjajno šutirao i matirao nemoćnog Ortegu, za 1:1.

Samo 120 sekundi kasnije skoro pa preslikana situacija, što je potpuno neverovatno za ekipe koje predvodi Pep Gvardiola. 

Barn je ovaj put poslao dugačak pas i izbacio Gordona u duel "1 na 1" sa nesrećnim Vokerom. I Gordon je sa leve strane "izlomio" kapitena Sitija, namestio se na udarac i pogodio željeno mesto, za 2:1 i erupciju oduševljenja na stadionu.  

Drugo poluvreme počelo je očekivanim pritiskom Sitija, Njukasl je hrabro odolevao i čak je imao odličnu priliku preko Isaka iz tranzicije.

Gvardiola je u 69. minutu na teren umesto Silve poslao sveže oporavljenog De Brujnea, a posle njegovog prekida je Alvarez u 70. minutu promašio kolosalnu šansu.

Belgijanac je željan fudbala, pokrenuo je ekipu i izjednačio rezultat 74. minutu. Dobio je pas od Rodrija, a onda se, u svom stilu, po sredini stuštio ka golu, došao je do 17 metara od gola, namestio se na udarac i pogodio metu, za 2:2. Lopta je posle šuta De Brujnea prošla kroz noge Šeru, koji mu je izašao u blok.

Krenuo je šampion svim silama po trijumf u finišu i došao je do njega u 91. minutu. De Brujne je proigrao mladog Oskara Boba, a ovaj je poslao loptu iza leđa Dubravke, za 2:3!

U sledećem napadu je Njukasl tražio penal, ali sudija Kavana je samo odmahnuo rukom i nije želeo VAR proveru.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke