Rezervni golman heroj Sitija, Son tragičar! Navijači Arsenala neće zaboraviti taj 86. minut!

Autor: Milovan Longinov
utorak 14.05.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Siti slavi Halanda, još više Ortegu!

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija na korak su od nove titule u Premijer ligi, pošto su večeras u gostima pobedili Totenhem rezultatom 2:0.

Jedini pogodak postigao je Erling Haland u 51. minutu, ali je istinski heroj Sitija bio rezervni golman Sitija - Stefen Ortega, koji je zamenio Edersona, te u finišu sprečio siguran gol u situaciji jedan na jedan sa Sonom. 

Pep Gvardiola je očekivano izveo najjači sastav, dok Ange Postekoglu nije mogao da računa na Rišarlisona i Bisumu, a starteri su bili Džonson i Dragušin.

I upravo je Dragušin bio jedan od najboljih aktera u prvom poluvremenu, jer, osim što je sjajno igrao, u finišu prvog dela je sprečio čist pogodak Bernarda Silve. 

Totenhem je generalno odigrao savršeno prvo poluvreme, osim te šanse, Foden je u 16. minutu umalo kaznio grešku Hejbjerga, Vikario je maestralno intervenisao. Do odlaska na odmor još je Gvardiol imao jedan pokušaj iz teške pozicije i praktično da je Siti bio bezopasan u prvih 45 minuta.

S druge strane, Totenhem je delovao solidno i u napadu, a Bentankur je imao najbolji pokušaj, ali se i Ederson istakao dobrom intervencijom.

Siti je dodao gas na startu drugog poluvremena i odmah je De Brujne šutirao sa 15 metara, Vikario je opet bio odličan. 

A onda su uzdahunuli svi navijači Arsenala kada je u 49. minutu Son iz neposredne blizine pokušao da nadmudri Edersona, ali je Brazilac sačuvao gol Sitija. 

U 51. minutu, Siti je poveo, Romero je izgubio loptu na sredini terena, akciju je poveo Foden, prebacio je na drugu stranu terena, a onda je De Brujne kroz peterac pronašao Halanda za 0:1.

U 58. minutu došlo je do prekida pošto je Romero naleteo na golmana Edersona, srećom, Brazilac je dobro prošao, ali je Pep ipak odlučio da ga izvede nekoliko minuta kasnije, što je prilično razljutilo prvog golmana. 

Srećom po siti, i Ortega je odličan golman, pošto je u 74. minutu sprećio siguran pogodak Dejana Kuluševskog u situaciji jedan na jedan. 

Kuluševski je imao novu šansu pet minuta kasnije, opet ga je zaustavio Ortega, a onda je ceo severni London prestao da diše. U 86. minutu, Akanđi je izgubio loptu na sredini, Son je izbio sam na Ortegu, koji je maestralno intervenisao u situaciji jedan na jedan i ovim potezom izrastao u heroja utakmice. 

U 90. minutu usledila je kazna, Doku je pobegao Pedru Poru koji je zakasnio i oborio ga u šesnaestercu, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Haland i rutinski zategao u gornji levi ugao za 2:0

Siti je do kraja sačuvao prednost i sada je kolo pre kraja lider na tabeli sa 88 bodova, Arsenal ima 86, pa Gvardiolin tim sve drži u svojim rukama.

Siti dočekuje Vest Hem, a Arsenal čeka Everton, dok je Totenhem sada i zvanično ostao bez Lige šampiona, jer ima pet bodova manje od Aston Vile. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke