Gvardioli nedovoljan Gvardiol, fale Rodri i De Brujne, Gordon sa "kreča" zakuvao borbu za vrh!

Autor: Milovan Longinov
subota 28.09.2024.
15:26
Izvor: Sportske.net

Remi na startu kola.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija remizirali su u gostima sa ekipom Njukasla rezultatom 1:1 u prvom meču šestog kola Premijer lige.

Prednost Sitiju doneo je Joško Gvardiol, a konačnih 1:1 postavio je Gordon iz penala. 

Pep Gvardiola je danas bio bez Rodrija, koji je završio sezonu, a ni De Brujne još uvek nije dovoljno spreman, pa su u veznom redu igrali Riko Luis, Kovačić i Gundogan. 

Njukasl je bio bez klasičnog napadača zbog povreda Isaka i Vilsona pa je "lažnu devetku" igrao - Gordon.

Njukasl je bio veoma opasan u prvom poluvremenu, iako nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Edersona. 

Siti je uspeo da povede iz prve prave akcije, koju je započeo Griliš, sa levog boka na pravom mestu proigrao je Gvardiola koji se oslobodio svog čuvara i pogodio dalji ugao za 0:1.

Mogao je Siti lako i do drugog gola posle greške Poupa, koji je izgubio loptu i ostao daleko od gol linije, ali Gundogan nije uspeo da pogodi praznu mrežu sa 40 metara. 

Iako je Njukasl u određenim momentima imao dominaciju na polovini Sitija, nije uspeo da stvori nijednu stopostotnu šansu u prvom poluvremenu. 

Domaći tim je dodatno dodao gas u nastavku i to se isplatilo. Gordon je posle desetak minuta igre pobegao odbrani, izbegao ofsajd poziciju, prevario i Edersona koji ga je oborio, a sudija bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gordon koji je pogodio levi ugao za 1:1.

Taj pogodak dodatno je pogurao Njukasl, koji je zaigrao još bolje, a sledeću šansu imao je Barns, ali je njegov udarac iskosa zaustavio Ederson. 

U 62. minutu Njukasl je tražio još jedan penal, Voker je ušao u duel sa Džoelintonom, a sudija je procenio da je start bio regularan i nije pokazao opet na belu tačku.

Pep Gvardiola je delovao prilično besno, pa je sredinom drugog poluvremena odlučio da uvede Fodena umesto Gundogana. 

Upravo je u 72. minutu Foden imao solidnu šansu, prihvatio je odloženu loptu i šutirao sa 15 metara, ali je na mestu bio Poup. 

Ali, i Njukasl se nije libio da opet napadne, u 80. minutu posle dobre akcije i povratne sa desnog boka, Longstaf je gađao pored stative. 

Siti je u finišu krenuo na sve ili ništa, ušli su Doku i Savinjo za probojnost po bokovima i u nadoknadi vremena Silva je imao najbolju šansu. Portugalac je primio loptu na grudi, potom uhvatio volej, ali je Poup maestralnom paradom sačuvao mrežu.

U poslednjim trenucima Haland je imao blag pokušaj glavom, tako da je rezultat ostao 1:1, pa je ovo velika šansa za Arsenal, Liverpul, Čelsi, dok je Njukasl peti sa 11 bodova. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke