Siti danas ne gubi, donosi trostruku zaradu, evo i zašto!

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.09.2021.
09:03
Izvor: Sportske.net

Spremite se za spektakl.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Utakmica PSŽ - Mančester Siti jedna je od onih koju će ceo svet gledati.

Voleli bismo kada bi mogli da izračunaju koliko se na globalnom nivou večeras gleda utakmica, sigurni smo da bi brojke bile vratolomne. Iako je tek grupna faza i da meč nema značaj kao da je eliminaciona, ali dovoljno je reći - Mesi, Nejmar, Mbape protiv Pepa Gvardiole. 

Mnogo je tu bitaka koje će se voditi i koje bi mogle da prelome utakmicu, kao što je Rodri-Verati, De Brujne-Paredes, Mbape-Dijas, Laport, Mesi-Kanselo... ako tako gledamo, sve osim spektakla bilo bi ravno čudu. 

Naravno, svi očekujemo goleadu, ali ako ćemo da se pozovemo na tradiciju, onda Siti večeras neće izgubiti, a razloga za to je nekoliko.

1. PSŽ i Siti su se sastali u dva navrata, u četvrtfinalu LŠ 2016. i polufinalu ove godine. Te 2016. na "Parku prinčeva"  bilo je 2:2, a u revanšu na "Etihadu" je Kevin De Brujne pogodio za pobedu i Sitijev prolaz dalje. Mnogo svežije nam je sećanje na ovogodišnji susret iz polufinala LŠ. U prvom meču PSŽ je poveo preko Markinjosa, ali su De Brujne i Marez doneli preokret za pobedu. U revanšu je Siti slavio 2:0, oba gola je postigao Marez, PSŽ je oba meča završio sa igračem manje, ali su i Gana i Di Marija crvene zaradili kada je postavljen konačan rezultat. 

2. Siti je u boljoj formi na startu sezone. Istina je da PSŽ ima sve pobede u Ligi 1, ali se kroz medije provlači da atmosfera u ekipi nije na najvišem nivou i da ima mnogo nezadovoljnih zvezda. Prvi je Donaruma koji je branio samo jednom na poslednje četiri utakmice i večeras se vraća na gol. Drugi je Mesi, svi smo videli njegovu reakciju kada je zamenjen u trenutku kada je PSŽ jurio rezultat i pobedu. Treći je Mbape koji ne može da pobedi svoj ego i bio je besan na Nejmara koji je asistirao Draksleru, a ne njemu u pobedi nad Monpeljeom. 

3. Čelsi kao podizanje morala - Siti je pobedio šampiona Evrope. Pep je nadigrao Tuhela i u Pariz stiže samo bez Ilkaja Gundogana, ali trio Rodri, De Brujne, Bernardo Silva pokazao je da radi kao švajcarski sat. Očekuje se da Pep izvede identičan sastav, mada bi mogao da pruži šansu Marezu koji je Parižanima dao tri gola na dve utakmice pre samo pet meseci. 

Zaključak je sledeći - Siti će teško izgubiti, a teško da će biti više od tri gola na utakmici, ako gledamo tradiciju i dosadašnje rezultate "građana", koji teško primaju golove. AdmiralBet kladionica daje sjajnu kvotu na tip X2&2-3, a ona je - 3,05 i možete je odigrati odmah OVDE

Budite sa nama večeras da sumiramo utiske. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke