Siti i zvanično šampion - Sojunču "odneo" Matića i tri boda u Lester

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.05.2021.
21:07
Izvor: Sportske.net

Bitan trijumf Rodžersove ekipe, kako za njih, tako i za Mančester siti.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Lestera savaldali su Mančester junajted na "Old Trafordu" sa 2:1 (1:1) u okviru 36. runde Premijer lige i obezbedili titulu Mančester sitiju.

Utakmica koja nije obilovala velikom broju prilika pripala je onom timu koji ju je više i želeo.

Lester je u utakmicu ušao sa imperativom pobede, dok je Junajted, s druge strane, igrao u kombinovanom sastavu pripremajući se za meč sa Liverpulom za dva dana, ali i finale Lige Evrope.

Već nakon 10 minuta igre, Lester je poveo fantastičnim golom mladog Luka Tomasa, koji je posle centaršuta Jurija Tilemansa otvorio stopalo i iz voleja poslao loptu u sam gornji desni ugao De Heinog gola. Nedugo zatim, usledilo je izjednačenje. 

Amad Dijalo je sa desnog boka vratio loptu Mejsonu Grinvudu, ovaj driblingom zaobišao Čaglara Sojunčua i ponovo pokazao da mu je potreban milimetar prostora da postigne gol.

U nastavku, osim šanse Ihenača, nije bilo ništa vredno pomena, sve do 66. minuta kada je sjajno skočio Sojunču pored Matića, odnevši ga u duelu i zakucao loptu u mrežu. Tako se Turčin na neki način iskupio za primljeni pogodak.

Lester sada ima devet bodova više u odnosu na najozbiljnijeg konkurenta za Ligu šampiona - Liverpula - koji ima i dva meča manje.

Kako smo već naveli, ovaj poraz Mančester junajteda znači da je njihov gradski rival i zvanično krunisan u novog šampiona Engleske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke