Siti konačno dočekao Erlinga Halanda, hrabri Everton pao u Mančesteru!

Autor: Ivan Cvetković
subota 10.02.2024.
15:32
Izvor: Sportske.net

Norvežanin prekinuo golgeterski post, Siti se mučio tokom večeg dela utakmice.

AP Photo/Rui Viera
AP Photo/Rui Viera

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao domaćini ekipu Evertona rezultatom 2:0 u okviru 24. kola engleske Premijer lige.

Izabranici Pepa Gvardiole do trijumfa su stigli teže nego što se očekivali jer su "Karamele" pružale veoma jak otpor, no presudio je Erling Haland koji je postigao dva gola posle skoro dva i po meseca i duže povrede.

U prvom poluvremenu nismo videli praktično ništa, osim očekivane terenske inicijative "Građana" kojom nisu uspeli da slome otpor pulenima Šona Dajša.

Gvardiola je odlučio da "prošara" tim pred predstojeći meč u Ligi šampiona, ali je u drugom delu igre uveo Vokera i De Brujnea što je razdrmalo ekipu i dalo rezultata.

Domaćin je stigao do vođstva u 71. minutu kada se, nakon kornera Alvareza, najbolje u kaznenom prostoru našao Erling Haland koji je udarcem iz prve zatresao mrežu Pikforda.

U 85. minutu proradila je veza De Brujne - Haland, Norvežanin je primio loptu, otresao čuvara i rutinskom završnicom otklonio svaku dilemu oko pitanja pobednika.

Siti je ovim trijumfom ponovo postao lider Premijer lige sa 52 boda, dva više od Liverpula, dok je Everton 18. sa 19 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke