Siti konačno izgubio, Liverpul treći, novi poraz Arsenala (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 15.01.2018.
22:57
Izvor: Sportske.net

Fudbalski svet je dočekao da vidi prvi poraz Mančester sitija u prvenstvu. Liverpul treći, poraz Arsenala, remi Čelsija.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester junajted je večeras dobio Stouk 3:0 i tako se na kraju 23. kola osamio na drugom mestu tabele. "Đavoli" sada zaostaju opet "samo" 12 bodova za vodećim Sitijem, jer, kao što se zna, fudbalska vest vikenda u Evropi je prvi poraz "građana".

Liverpul je u nedelju u nezaboravnoj utakmici za pokolenja pobedio Siti 4:3 i izbio na treće mesto tabele, ispred Čelsija, koji je odigrao 0:0 sa Lesterom. "Crveni" i "plavci" imaju isti broj bodova, ali Liverpul, naravno, ima bolju gol-razliku.

Siti je pretrpeo poraz posle 22 kola Premijer lige. Iako je ovaj poraz obradovao mnoge navijače drugih klubova i podgrejao nade mnogih, podsetimo se ipak da "građani" i dalje imaju ogromnih 12 bodova prednosti u odnosu na drugpoplasirani tim i pomalo neverovatnu gol-razliku od +50.

Otamendi Mancester siti

Da nije bilo nedeljne utakmice na Enfildu, možda bi vest kola bila da je Arsenal izgubio od Bornmuta 2:1 i to posle preokreta. To mu je bio treći meč bez pobede u prvenstvu i sada je pao na šesto mesto tabele, sa čak pet bodova manje od petoplasiranog Totenhema, svog najljućeg rivala. "Tobdžije" su igrale bez Sančeza i Ozila, ali to nije izgovor za ovaj poraz.

Bilo je zanimljivo i u ostalim mečevima, a pogotovo u borbi za opstanak. Stouk je danas protiv Junajteda igrao sa novim trenerom, pošto je ekipu preuzeo Pol Lambert. Ovaj neočekivani potez nije doneo ništa u rezultatskom smislu, pošto su "grnčari" ostali na 20 bodova i prvi su tim ispod crte u opasnoj zoni.

Vest Bromvič je pobedio Brajton 2:0 i svojom trećim pobedom u sezoni je prišao Stouku na samo bod zaostatka. "Fenjeraš" Svonsi i Njukasl odigrali su 1:1. Svrake su sada 15. na tabeli sa 23 boda, koliko ima i Brajton.

Vest Hem, Kristal palas i Bornmut su se pobedama udaljili od opasne zone, ali nemaju preveliku bodovnu zalihu. "Čekićari" su u gostima pobedili Hadersfild 4:1, strelac je bio i Arnautović, i popeli su se na 11. mesto, sa 25 bodova, jednim manje od Votforda, koji je igrao 2:2 sa Sautemptonom.

Kristal palas je pobedio Barnli 1:0 i sada je na mestu ispod Vest Hema, sa istim brojem bodova, ali nešto slabijom gol-razlikom. Bod manje od njih ima Bornmut.

Hadersfild

Hadersfildu je ovo bila peta utakmica bez pobede i sada je 14, sa takođe 24 boda, jednim više od Njukasla i Brajtona. Barnli je ostao sedmi, sa pet bodova manje od Arsenala i tri više od Lestera. Everton je posle perioda renesanse pretrpeo treći uzastopni poraz, ovog puta od Totenhema 4:0. Tako je vezao i peti meč bez pobede. Ipak, ostao je na devetom mestu, ali sada ima samo bod više od Votforda.

Rezultati 23. kola:

Čelsi - Lester 0:0
Kristal palas - Barnli 1:0
Hadersfild - Vest Hem 1:4
Njukasl - Svonsi 1:1
Votford - Sautempton 2:2
VBA - Brajton 2:0
Totenhem - Everton 4:0
Bornmut - Arsenal 2:1
Liverpul - Mančester siti 4:3
Mančester junajted - Stouk 3:0


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
TrTaVrTaGuZiCoM
Wednesday, 17.01.2018
09:05

jos jedan dobar posao kontea... nije se primio gol!

avatar
Che Wolfasin
Tuesday, 16.01.2018
11:24

Ništa od top 4 . Nekako sam mislio da nećemo ovako rano biti praktično otpisani.

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 16.01.2018
02:36

Neka braco Plavci bolje X nego poraz :D Odbrana ce se pobrinuti za 0-0 a napad sta uradi

avatar
Wizard08
Tuesday, 16.01.2018
00:22

samo je bitno da sada vezemo dve pobede u gostima a onda u februaru prva utakmica kod kuce sa totinhemom naravno nadam se pobedi ali svakako najbitnije je dve pobede protiv svonse i hadersfilda

avatar
Gorčilo
Tuesday, 16.01.2018
00:00

Još 15 utakmica je do kraja. Liverpul ima finih 47 bodova. Nadam se nekom laganom trećem mestu.

avatar
Axwell ciganin
Tuesday, 16.01.2018
00:39

Sve je moguce. Imaju jos jednu utakmicu protiv Junajteda, mogu ih i prestici

avatar
xman
Tuesday, 16.01.2018
09:57

zasto ne i drugom? Mislim da je sledeca utakmica jako bitna, da dokazemo da nas siti nije potrosio a i da vezemo petu pobjedu u ligi, sto se odavno nije desilo