Siti može i sa igračem manje, Lutonu prvi bod, zaslužio je sva tri

Autor: Milovan Longinov
subota 23.09.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Šampion rutinski...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom "Etihadu" ekipu Notingem Foresta rezultatom 2:0, dok pobednika nije bilo na mečevima Kristal Palas - Fulam i Luton - Vulverhempton.

Pep Gvardiola je izveo najjači sastav, te nije bilo ni čudo što je već posle 15 minuta Mančester siti imao dva gola prednosti. 

Već u sedmom minutu posle duge i lepe akcije, Voker je odložio povratnu za Fodena koji je pogodio prvi ugao za 1:0.

U 14. minutu već je bilo 2:0, nova sjajna akcija, takođe po desnoj strani, Nunjes je kao na tacni pronašao Halanda koji je zakucao loptu glavom pod prečku.

Siti je potom spustio ritam, uzeo loptu u svoj posed, ali nije preterano jurišao ka golu Tarnera, pa do poluvremena nije bilo više promene rezultata.

Tek što je počeo drugi deo, Rodri je zaradio direktan crveni karton. Rodri je posle jednog duela uhvatio Gibs-Vajta za vrat, a sudija Tejlor mu pokazao direktan put u svlačionicu. 

Gvardiola je bio primoran da zaigra opreznije i defanzivnije pa je ubrzo uveo Kalvina Filipsa i Nejtana Akea umesto Dokua i Alvareza. 

Forest je pokušao da se vrati u meč, Avonij je bio najopasniji, ali nedovoljno da ugrozi Edersona. 

Luton je ugostio Vulveverhempton i u prvom poluvremenu je bio daleko bolji. Imao je devet udaraca ka golu, Vulvsi su ostali sa igračem manje pošto je u 39. minutu isključen Belegard. 

Kazna za promašaje Lutona usledila je u 50. minutu kada je Pedro Neto pogodio za 0:1. 

Luton je ipak uspeo da se vrati u meč, Moris je u 65. minutu bio precizan iz penala za 1:1. 

Domaći tim je do kraja bio bolji rival, stvarao je šanse imao je 20 udaraca naspram samo tri gostiju, ali promene rezultata nije bilo, pa je Luton osvojio prvi bod ove sezone u Premijer ligi.

Kristal Palas i Fulam su odigrali mini gradski derbi, ali ne preterano uzbudljiv. 

Fulam je bio nešto konkretniji, ali su mreže mirovale. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke