Siti nisu samo Haland i De Brujne, masterklas Fila Fodena došao glave "Pčelicama"!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 05.02.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija reprezentativca Engleske koji je postigao sva tri gola.

AP Photo/Ian Walton
AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti ekipu Brentforda rezultatom 3:1 u okviru 23. runde engleske Premijer lige.

"Građani" su na krilima večeras fantastičnog Fila Fodena u potpunosti preokrenuli rezultat i zasluženo ostvarili trijumf koji ih i dalje drži na dva boda zaostatka u odnosu na Liverpul, ali uz utakmicu manje.

Aktuelni šampion Engleske prvi je zapretio preko Alvareza i to u dva navrata, nakon njega pokušao je Voker, da bi ubrzo zatim usledio pravi šok za izabranike Pepa Gvardiole.

Dovoljna je bila dugačka lopta golmana Brentforda Flekena da se Nil Mopaj posle neuspešne ofsajd-zamke Sitija nađe u idealnoj prilici za gol koju je i iskoristio u 21. minutu meča.

Usledila je totalna ofanziva kluba iz Mančestera, probali su redom Haland, Gvardiol i De Brujne, ali onda je na scenu stupio Fil Foden koji je svojom partijom prelomio utakmicu.

Reprezentativac Engleske dobro je pročitao odbijenu loptu i u poslednjim trenucima prvog poluvremena smirenim udarcem uspeo da izjednači rezultat.

Početak drugog dela igre doneo je totalni preokret, Foden je odlično ispratio dodavanje De Brujnea i glavom u maniru pravih napadača matirao Flekena u 52. minutu.

"Pčelice" su pokušale da se vrate u meč, međutim da od toga neće biti ništa bilo je jasno u 70. minutu kada Fil Foden postiže svoj treći pogodak na susretu.

Ništa se značajnije nije promenilo do kraja utakmice, pa je Mančester siti rutinski priveo posao kraju i nastavio šampionsku trku.

Sa druge strane, Brentford je 15. sa 22 boda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke