Siti pokazao šampionsku moć, Arsenal video klasu De Brujnea i Halanda!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 15.02.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Sjajna utakmica za "građane".

EPA-EFE/Daniel Hambury
EPA-EFE/Daniel Hambury

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Arsenal na "Emirejtsu" sa 3:1 u odloženoj utakmici 12. kola engleske Premijer lige.

U derbiju dosadašnjeg dela šampionata videli smo sjajan fudbal, mnogo uzbuđenja, a na kraju su slavili "građani". Obe ekipe osvojile su po 51 bod, ali "tobdžije" iz jedne utakmice manje.

Ovo je 11. uzastopna pobeda Sitija nad Arsenalom u Premijer ligi.

Bilo je veoma zanimljivo od starta meča. Obe ekipe nametnule su visok tempo meča, a prvu veliku priliku imao je Arsenal u 22. minutu kada je levi bek Zinčenko sjajnim centaršutem "pogodio" centarfora Nketiju, a ovaj šutirao glavom samo u stativu Edersonovog gola.

Dva minuta kasnije Mančester siti je poveo. Desni bek "tobdžija" Tomijasu želeo je da vrati loptu do golmana Ramzdejla, ali je to uradio veoma loše. Kevin De Brujne je presekao pas Japanca i sjajnim lobom levom nogom prebacio istrčalog čuvara mreže domaćina za vođstvo Sitija.

Uspeo je Arsenal da izjednači do kraja poluvremena. Igrao se 40. minut Džaka je sjajnom dubinskom loptom pronašao Nketiju, kojeg je prilikom šuta srušio golman Sitija Ederson, a sudija Etkinson pokazao na jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože bio je Bukajo Saka.

Drugo poluvreme apsolutno je proteklo u znaku aktuelnog šampiona Mančester sitija. "Građani" su bili bolji rival na "Emirejtsu" i to je moglo da im se isplati već u 57. minutu kada je sudija Etkinson posle duela Halanda sa štoperom Arsenala Gabrijelom svirao novi penal, ali je VAR poništio njegovu odluku zbog prethodnog ofsajda u kojem se našao Norvežanin.

Velike prilike da povede Siti je propustio u 68. minutu kada su se u šansama našli Rodri, pa Akandži, ali su golman Remzdejl i odlično postavljeni Žoržinjo spasili Arsenal.

Spasa nije bilo u 72. minutu. Nesigurni Gabrijel izgubio je loptu na svojoj polovini, Bernardo Silva sjajnim pasom proigrao Halnda, centarfor nesebično dodao loptu Gundoganu, a kapiten Sitija pronašao samog Džeka Griliša, koji je pogodio za novu prednost Gvardiolinog tima.

Veoma dobru partiju večeras golom je krunisao Erling Haland u 82. minutu i tako osigurao veliki trijumf Sitija. Posle odlične akcije Rodrija, Gundogana i De Brujnea lopta je stigla do sjajnog napadača, koji je postigao svoj 26. gol u dosadašnjem delu Premijer lige.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke